Meille tuli Ruokaboksi!
Mitä tehtäis ruuaksi? Aina sama pohdinta ja lopputulokset usein myös hyvin samankaltaisia. Jo melko kauan sitten juttelimme mieheni kanssa, että Ruokaboksi-tyyppinen palvelu olisi meille hyvä juttu, sillä joku muu miettisi meidän puolesta, mitä ruokaa tehtäisiin, huolehtisi, että se on suht terveellistä kotiruokaa ja kantaisi vielä ainekset kotiovelle. Kun bongasin Vappu Pimiän Instagramista, että Ruokaboksi on tulossa kotikaupunkiimme Ouluun ja että kokeilijoita etsitään, laitoin saman tien sähköpostia kiinnostuksestamme.
Toissa viikolla sainkin puhelun, että meillä olisi mahdollista päästä kokeilemaan boksia sellaisella diilillä, että neljä boksia kokeiltuamme viides on ilmainen. Tartuin saman tien tarjoukseen, sillä tuo 54 euron hinta kahden hengen talouteen suunnitellusta Original boksista, joka sisältää reseptit ja aineet kolmeen eri ruokalajiin, joista pitäisi riittää noin viideksi päiväksi on mielestäni hyvin kohtuullinen, sillä ruokakauppaan menee kyllä helposti rahaa ja paljon. Olen kuullut monelta boksin olevan heidän mielestään kallis, mutta itse en pidä sitä kalliina. Ja ymmärrän, että bisnes on bisnestä ja jostakin se kannattavuuskin on siihen tultava.
Odotin innolla maanantai-iltaa ja boksin toimitusta. Olin perjantaina saanut viestin, että boksi toimitetaan meille 17.09-18.09 välillä. Toimitus on siis aina klo 16-21.30 välillä maanantai-iltana ja tarkempi kellonaika ilmoitetaan edeltävänä perjantaina. Olin myös innoissani siitä, että tulisi varmasti kokeiltua uusia ruoka-aineita ja -lajeja, vaikka toki hieman myös mietitytti se, jos ruuat eivät olekaan omaan mieleen. Päätin ottaa tämän kuitenkin myös haasteena laajentaa omaa makumaailmaa.
Ja tätä kaikkea olen jo tämän ensimmäisen viikon aikana saanut! Olen kokeillut uusia ruoka-aineita, kuten palsternakka ja bulgur, tuoreita mausteita ja yrttejä, joita ei ole meillä ennen käytetty, kokannut myös kasvisruokaa ja innostunut itse ruuanlaitostakin uudella tavalla. Tässä ensimmäisessä boksissamme oli ainekset juuresmuusiin ja uunifetaloheen (tää oli ihan lemppari!), perunalinssicurryyn nuudeleiden ja omenakurkkusalaatin kera (maistui!) ja kanankoipiin parsakaalilla,bulgurilla ja minttujogurttikastikkeella (hyvää oli!). Tässä samalla opin myös maustamista. Vaikka ehkä näin aloittelijana kaipaisin mausteisiin tarkkoja määriä (joita ei varmaan haluta laittaa, koska makumieltymyksiä on monia) niin silti on kivaa opetella tuntumaa esim. maustamattoman kanan maustamiseen. Olen tottunut käyttämään kaupan pintamaustettuja ja joskus myös marinoituja kanoja, enkä pidä niitä mitenkään pahana asiana, mutta kyllähän ne myös maistuu aina ihan samalta. Ja haluaisin osata maustaa itse, vaikka välillä valmiiksi maustettuja käyttäisinkin.
Boksi inspiroi minua myös omiin kokkailuihin, sillä eilen tein meille ruuaksi uunikasviksia, joissa oli kirsikkatomaatteja, jotka olivat ihanan makeita tuon uunifetalohen kanssa, tuoretta parsakaalta, jota olen ennen käyttänyt pakasteversiona, paprikaa sekä fetajuustoa. Niiden kanssa paistoin kanaa ja tämä yksinkertaistakin yksinkertaisempi ruoka oli niin hyvää. Näin talvella ei tee samalla tavalla mieli kylmiä salaatteja, mutta kasvisten syöntiä ei silti tarvitse jättää, vaan niitä voi vaan kokata hieman eri tavalla.
Yhden vastoinkäymisen boksin kanssa koin, sillä tuohon omenakurkkusalaattiin saamamme omena oli homehtunut. Laitoin sähköpostia Ruokaboksin asiakaspalveluun ja saamme seuraavasta boksista 5 euron hyvityksen. Harmitti, kun en ollut tarkistanut kunnolla tarvikkeita niiden tultua, joten tuo salaatti jäi meillä tekemättä.
Jos olet kiinnostunut kokeilemaan Ruokaboksia, voit saada kauttani 20 euron alekoodin ensimmäiseen tilaukseen laittamalla sähköpostia osoitteeseen lauurapa@hotmail.com. Käytettyäsi koodin, minä saan siitä 10 euron hyvityksen tilauksiini. Boksia voi kokeilla vaikka vain kerran, eli tilaamalla ei sitoudu sen pidempiaikaiseksi asiakkaaksi, vaikka itse olen nyt jo hurahtanut.
Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa! Joko on viikon ruokalista suunniteltuna? Minulle selviää illalla, mitä me tällä viikolla syödään. Ruuat olisi kyllä nähtävissä etukäteen netissä, mutta haluan pitää itseni pienessä jännityksessä.
<3: Herkkupeppu
PS. Reaaliaikaisempia kuulumisia Instagramissa @herkkupepunpaivakirja.