Kesän suosikkiruoka: Kesäkeitto
Kesäkeitto on yksi kesän helpoimpia ja maistuvia ruokia, ja se valmistuukin nopeasti. Keitto koostuu kesän tuoreista vihanneksista ja juureksista. Keittoon voi lisätä raaka-aineita omien suosikkijen mukaan. Keiton maku perustuu uusien ja kotimaisten raaka-aineiden käyttöön.
Tiistain lounaskesäkeitto (4 annosta)
- 6 perunaa
- 3 porkkanaa
- 1 kukkakaali
- 2 kesäsipulia
- kourallinen herneitä
- 8 dl vettä
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl voita
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
Laita vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pippuri sekä perunat ja porkkanat.
Paloittele kukkakaali ja sipulit. Myös kukkakaalin vihreät osat antavat hyvää makua keittoon. Säästä kesäsipulien varret.
Lisää joukkoon kukkakaali ja sipulit.
Anna keiton rauhassa kiehua.
Lisää herneet ja kesäsipulien pilkotut varret.
Sekoita maito ja kerma yhteen ja lisää keiton joukkoon.
Keiton kruunaa lopuksi joukkoon lisätty voi.
Nauti tuoreen ruisleivän kera.