Herra Täydellinen kohtaa vaikeuksia

tom-holmes-556800-unsplash.jpgMeidän pikkumies aloittaa tiistaina esikoulun ja kävi tällä viikolla tutustumassa kolmena päivänä uusiin ryhmäläisiin, ohjaajiin ja tiloihin. Heti ensimmäisen päivän jälkeen meidän eskarilainen oli sitä mieltä, että mahtava paikka, ei ollut ollenkaan niin vaikeaa esikoulussa olo kun oli ajatellut.

-Äiti alkoiko minun esikoulu tänään?

-Ei alkanut, se alkaa ensiviikolla.

– No höh, mitä siellä esikoulussa sitten tehdään?

– Opetellaan kirjaimia ja numeroita, lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan.

– No, mutta minähän osaan jo. Ei minun tarvitse sitä enää harjoitella, joten voin vaan leikkiä siellä.

– Et osaa niin hyvin kuin sinun tulisi osata. Olet harjoitellut, mutta tarvitset vielä monta vuotta harjoitusta ja esikoulussa aloitat harjoittelemaan lisää.

– No, mutta kun minä osaan niin ei minun tarvitse. Opettele sinä niitä töitäsi vaan tekemään!

– Tulehan tänne ja mieti miten puhut äidillesi! Sinä et osaa lukea tarpeeksi, jos minä annan sinulle tämän keksipaketin ja pyydän lukemaan mitä se sisältää ja voitko syödä kaikkea mitä siinä on, niin sinä et osaa. Olet tehnyt hienosti laskutehtäviä, mutta niitä tarvitsee tehdä paljon lisää, jotta oppii. Sinun työtäsi on opiskella esikoulussa ja myöhemmin koulussa asioita ja minä ja isi teemme töitä, jotta meillä on koti ja ruokaa.

– Kuulostaa tylsältä, minä voin maata sohvalla esikoulutuntien ajan ja osallistua vasta kun leikkiaika alkaa.

Niin meidän pikkuvanha, minä osaan kaiken jo täydellisesti, yrittää luistaa oppitunneista. Viime syksynä aloitimme opettelemaan lukemista ja lukee hitaasti pieniä pätkiä tavukerrallaan. Kiinnostus vaan lopahti kun se ei ollutkaan niin helppoa kun oli alkuksi luullut. Herra täydellinen kun ei ole tottunut siihen, että jokin asia olisi hänelle vaikeaa. Hyvä opetus siitä, että välillä jonkin asian eteen myös hänen on tehtävä töitä, eikä kaikki sujukaan heti ekasta kerrasta. Se on vaan vaikeaa hänen sisäistää, kun on oppinut asiat aina todella nopeasti ja ollut kehityksessä niin paljon edellä ikätovereitaan.

Ensiviikko sen sitten näyttää kuinka esikoulussa ollaan ja mitä siellä tehdään. Eiköhän sitä innostus taas asioihin löydy kun on muita samanikäisiä ja jo kavereiksi muodostuneita tekemässä samaa asiaa. Jännityksellä jäämme odottamaan, kuinka tylsää esikoulussa on 🙂

IMG_20170703_150041.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *