Ihan vain pieniä stressin aiheita

Mistä kaikesta stressaamme? Onko naisten stressi yleisempää kuin miesten? Mieleeni tulee paljon ja monia monia asioita, joista stressata. Ihan vain ihmissuhteet, elämäntilanne, työtilanne, toisen ihmisen asiat, oma ulkonäkö, lihominen, turvotus, päättämättömyys ja lista on loputon… Eniten stressiä alkaa helpottamaan, kun tiedostaa mistä on kyse. Aina stressin aihe ei ole itselle itsestään selvyys. Stressin aiheet voivat kummuta jo vanhoista asioista tai tekemisistä. Jostakin mitä on tapahtumassa tai nyky tilanteesta. Kaikki ovat joskus stressaantuneita. Mielestäni tuossa ei pitäisi olla mitään hävettävää. Myöskään stressin myöntämisessä ei ole mitään hävettävää. Vai onko jonkun mielestä?  Toisethan pitävät koko stressiä ihan höpö höpö juttuna. Sitä vaan vedotaan stressiin tilanteissa, joissa pääsee välttymään joltakin. Rakkaus tuottaa myös stressiä ja tuo toisille mukanaan pelon. Pelottaa kohdata rakkauden kohde, tai puhua hänelle. Ja tuo tuottaa stressiä?  Rakkauden tuomaa stressitilaa ei kauan jaksa. Täytyy kohdata tuo vastapuoli ja selvittää asiat? Jos tiedostat tilanteen olevan yksipuolinen tai ihastumisen tai rakastumisen kohde ei ehkä ole tasoisesi, antaisin vain olla. Mitä sitten jos olet vähän ihastunut. Joskus tosiaan yksipuolinen rakkaus saattaa riuduttaa meitä. Saatamme laihtua olemattomiin. Jos aiot masentua yksipuolisen rakkauden kanssa ja alkaa tunnesyöpöksi kannattaa se jotenkin välttää. Tiedostamalla tilanteen saatat saada itsellesi vaikka unelma kropan. Jos vain jaksat vähän masentuneissa oloissa käydä kävelyllä tai treenillä.

Joskus stressin aiheena on lihotut kilot. Kuinka päästä niistä eroon? Vai onko kaikki nuo kilot nyt lihottua vai treenasinko sittenkin liikaa ja lihas kasvoi? Monelle oma vartalo on mysteeri. Kuinka se toimii. Joskus ollut erilainen ja käsitys on vielä vanhassa uskossa tai jotakin. Varsinkin naisilla alkaa vielä aineenvaihdunta iän myötä hidastelemaan. Toisille stressin aihetta saattaa lisätä, että nimenomaan tahtoo niitä kiloja ja lisää lihasta. Toiset voi olla vähän pihalla tuosta  kuvioista, jotta mistä on kyse.

Olin taannoin ruokavaliolla, jossa karsittiin hiilihydraatteja sekä kaloreita. Ruokavaliolla oli paljon kasviksia sekä söin aina aamupuuron ja kananmunia. Minun oma kohtaisesta kokemuksesta voisin sanoa, että kaikki raaka- ja ruoka-aineet eivät sovi kaikille. Ei tarvitse olla allergia, jotta vatsaasi alkaa turvottamaan. Ei tarvitse olla ruis tai vehnä allergia, jos nuo eivät sovi vatsallesi. Ei tarvitse olla lihalle allerginen, jos sinusta tuntuu ettei vatsasi vaan jaksa pilkkoa tuota ruokaa.

Stressin helpottajia? Siinä todella miettimisen aihetta, jos olet pahassa tilanteessa. Helpottaako stressisi näkemällä tiettyä väriä?  Työ stressi? Parisuhde kriisi? Peilikuva stressi? Vaate kriisi?  Kaikille joku stressin aihe varmasti löytynee. Stressi voi tehdä päällemme ja selälle inhottavia oireita. Päätä särkee? Selkäni on jumissa ja siihen koskee. Kuinka lähdet liikkeelle tuossa tilanteessa? Sinua turvottaa ja mielihaluja olisi, vaikka muille jakaa. Vartalon linjasi ei tule pysymään entisellään ja alkaa kilojakin kertyä. Jos et muualta huomaa niin, joka aamu kun katsot peiliin. On kasvosi taas enemmän pinkeänä.

Rakastunut ja stressaantunut lienee eri asia. Omalla kohdallani pitkittynyt ja ehkä jo helpottunut stressi tuottaa oikein suuren kyllästymisen tunteen. Kaikki kyllästyttää ja on tylsää. Eikä oikeastaan mikään kiinnostaisi. Se ei ole masennusta, vaan lauennutta stressiä. Jokainen tietää varmasti, että masennus on eriasia, kuin stressi. Stressin lauenneen jälkeen olemme, jonkun aikaa aika kyllästyneitä tilanteeseen, uskoisin näin. Vettä on muistettu juoda ja  teetä on litkitty. Kahvin juontia on vähennetty ja ruokavaliokin on mahdollisimman terveellinen. Mitä meiltä sitten puuttuu? Mihin me olemme tyytymättömiä? Stressi vei meiltä voimat toimia aikanaan kuten olisimme halunneet. Liika kilojakin tuli tai lähti pois. Nyt on tilanne toisenlainen. Mitä menneitä nyt murehtimaan. Parisuhdekin tai rakkauselämämme on ok. Kuinka sitten täytyisi siis alkaa toimimaan ? Eikö siinä tilanteessa kaikki kumminkin ole ihan hyvin?

Nämä kuvat ovat noin puolivuotta sitten otettu. Olin vähä kalorisella rasvanpoltto ruokavaliolla. Hiukan muokkailtuna omiin tarpeisiin sopivaksi tuo toimi ihan hyvin. Noissa kuvissa minulla on ollut noin puolivuotta stressiä.

Nämä kuvat ovat otettu puolisen vuotta myöhemmin. Stressi on tuonut minulle turvotusta ja ylimääräisiä kiloja. Naisilla tämän huomaa aina vain jotenkin helpommin. Usein kuulleena oletpa laihtunut, ihmettelen aina että kuinka niin? Koska yleensä tuolloin melkein poikkeuksetta aina, onkin painoni noussut.

Oletko sittenkin stressin syövereissä aina tiedostamattakin rakastunut? Viekö pääkoppasi salainen rakkaus sinulta voimat? Kuihduttaa sinut, koittaa saada dietin päälle sekä tekee sinusta komeamman tai kauniimman ? Vai oletko tietoisesti kokoajan stressaamassa, vain ja ainoastaan mahdollista kumppaniasi? Jos näin on, tarvitset ehkä kaverisi apua tai tukea. Ehkä hän osaa sanoa jotakin. Jos ei ota kantaa tai asia on jo kulunut puheenaihe, aina voi lukea asiaan liittyen jotakin. Kuten, vaikka kuinka lievittää stressiä? Työstressi, parisuhdekriisi tai mahdollinen deadline.

Minulla on ollut aina paljon ihailijoita ja rakastuneita ympärilläni. Sen vain oppii huomaamaan. Olen aina toivonut yksipuolisen rakkauden kanssa eläjille minua kohtaan. Löytyvän kumminkin jotakin huumoria. Yksipuolisen rakkauden ei välttämättä tarvitse olla synkkää, masentavaa tai mahdotonta. Huumorin avullakin voi lievittää omia ajatuksia tai miksi ei jopa pakkomielteistä rakkautta. Kaiken rakkauden ei tarvitse olla kovin vakavaa.

Mukavaa päivää! 🙂

<3Pauliine

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *