Lisää onnellisuutta

Oli tavoitteesi kaupassa käynti, kävelylenkki tai uuden harrastuksen keksiminen. Kasvojen puhdistus, meikkaaminen tai muuten kaunistautuminen. On se tavoite. Tavoitteet lisää onnellisuutta, saavutettuasi ne. Oma tavoitteeni on ollut aina, innostua päivän aikana jostakin. Tahdon selvittää tai huomata, kuinka jokin pieni asia voi tehdä innostuksen. Esimerkiksi olet kauan haaveillut ja miettinyt ja unohtanut hankkia hiuspyyhkeen. Kaupassa huomaat niitä ja vihdoin ostat sen. Olit ajatellut ostaa ja hankkia sen ainakin viisi vuotta sitten jo. Se päätyi käyttöösi kumminkin vasta  nyt. Valitsin väriksi tottakai vaaleanpunaisen. Olen jostain joskus kuullut ja lukenut vaaleanpunaisella värillä olevan hyviä vaikutuksia mieleen. Hiuspyyhe kuivattaa hellävaraisesti ja kevyesti hiukset. Hiuspyyhettä voi käyttää myös saunassa, jos haluaa välttyä hiuksien kastumiselta. Hiusmaskia käytin sävy sävyyn tuona päivänä.

Tavoitteen voi aina asettaa tälle päivälle, huomiselle, seuraavalle viikolle, vuodelle tai kymmenen vuoden päähän. Joka päiväinen tavoite voi hyvin olla ihan vain yhden teen juominen. Uusien asioiden ja tavoitteiden keksiminen tai vain lukeminen. Tavoite lisää huomaamattasi onnellisuutta saavutettuasi sen. Jos olet elämässäsi niin sanotussa pattitilanteessa, keksi itsellesi hyvän mielen tavoite. Se voi olla vanhaan harrastukseesi tutustuminen uudelleen, sen muistelu ja siihen palaaminen. Eikö se joskus tehnyt sinua iloiseksi ja tyytyväiseksi? Jos tuo tavoite on liian suuri, voit aloittaa pienemmistä asioista, jotka voisivat tehdä sinulle hyvää. Voit pitää tavoitteenasi aamupalan ja ateriarytmin, kodin siisteyden ja puhtaana pidon. Voit aloittaa myös tavoitteesi piirtämällä tai  hahmottelemalla itsellesi tärkeitä asioita. Hyvän mielen asioita, iloisia ja onnellisuutta tuovia asioita. Harvemmin nuo asiat tuovat toisille harmia. Voit ajatella vain itseäsi.

Kellä onni on sen kätkeköön. Sitähän se mahdollisesti voisi olla. Kerrotko kaikille kuinka olet tullut hyvälle mielelle pelkän aamukahvisi keittämisestä ? Ehkä se on parasta pitää omana tietonasi ja ehkä vain huvittuneena ajatella mielessäsi, jos tämän nyt kertoisin hauskalle tyypille, nauraisiko hän kanssani? Kaikilla meillä on lapsuudessa ollut joku kaveri, jonka kanssa nauraa pienille, typerille ja toisten ymmärtämättömille asioille. Voit vaikka väärällä jalalla heräilty päivinä ajatella ja pohdiskella niitä vanhoja hauskoja muistoja, jotka sai sinut hyvälle mielelle. Jos heräsit väärällä jalalla tähän päivään, mistään ei tule mitään ja kaikki menee väärin päin aamusta lähtien. Voit unohtaa huonon päivän pohdiskelemalla edes jotakin hauskaa  ja huvittavaa, jota on joskus tapahtunut. Se saa sinut hymyilemään ja nauramaan jopa itseksesi jossain välissä päivää. Siinä vaiheessa unohdit päivän olevan huono ja keskityit ja ehdit tehdä jo tavoitteen hauskuuteen.

Tavoitteen ei tarvitse olla aina ostamista. Kotona voi olla paljon tavaraa lähdössä kierrätykseen, roskiin tai mökille. Voit tehdä listaa mielessäsi tai paperille, mistä tahdot aloittaa kodin siistimisen. Onko sinulla kaapit täynnä liikaa tavaraa? Haluaisiko joku kaverisi mahdollisesti säkillisen vanhoja vaatteitasi? Vaatteethan voivat olla sinulle nykyään liian isoja tai liian pieniä, tai muuten kuluneet pois omasta mielekkyydestäsi. Vaatteet saattavat kuitenkin kelvata monelle vielä. Siistin usein  vuoden välein oman vaatekaappini. Siitä on tullut tavoite jo vuosia sitten ja se on muovautunut tavaksi.

Tavoite voi olla myös jonkin asian unohtaminen. Haluat unohtaa ja jatkaa matkaasi elämässä eteenpäin ilman vanhoja asioita, jotka eivät toimineet. Ovat jo pois muodista tai haluat muuten uudistua. Kirjoita mielessäsi tai konkreettisesti paperille viimeisin suhteesi, joka ei toiminut. Jos se on tuottanut päänvaivaa vielä jälkeenpäinkin voit todeta ettei se todellakaan toiminut. Mitä sitä on turhaa enää murehtia. Voit tehdä mielessäsi paperilapun, kirjoittaa asioita jotka eivät tee hyvää. Tuhoa se myöhemmin. Tuhoa itseltäsi päänvaivat ja keskity pieniin vain hyvää tuottaviin tavoitteisiin.

Tavoite voi  olla aamukahvisi, teen juominen, vanhan asian unohtaminen, jokin päivittäinen ostos, musiikin kuuntelu tai sen tekeminen. Voit tehdä tavoitteita myös huomaamattasi. Tavoite lisää onnellisuutta, kun olet saavuttanut sen. Tavoitteita on jokaisella omansa, niistä on turha kilpailla. Jos tavoitteesi on hoikistua, opetella meikkaamaan, shoppailla itsellesi uusi tyyli tai yltää uuteen urheilu suoritukseesi. Tarvitseeko siitä puhua ääneen? Kertoa tuosta ajatuksen tasolla syntyneestä tavoitteesta. Voit pitää sen omana tietonasi, samoin, kun pidät aamukahvisi mielekkyyden itsellesi tavoitteena. Aamukahvisi herättää sinut uuteen päivään ja olet taas valmis uusiin tavoitteisiin, hauskoihin asioihin, mielekkäisiin tehtäviin, suorituksiin sekä mietteisiin.

Jos et syö aamupalaa tai juo kahvia kai tavoitteesi on ainakin nousta sängystä aamulla ?

<3: Pauliine

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *