Rouskukastike

  • 3 dl Ryöpättyjä & Pilkottuja karvarouskuja
  • 2 Pientä sipulia
  • 40 g Voita
  • 2 rkl Venhäjauhoja
  • 1/2 tl Suolaa
  • 2-3 dl Maitoa
  • 2 dl Ruokakermaa
  • Hieman valkopippuria

Pese huolellisesti sienet, itse en välitä sienen jalasta joten leikkaan ne pois. 

Ryöpytä sieniä 5 minuuttia ja sen jälkeen kaada vesi ja huuhtele. 

Leikkaa sienet pieneksi ja laitetaan pannulle. 

Paista sieniä ja sipulia voissa, ei tarvitse laittaa koko voita kerrallaan. Paista niin että sienet ja sipuli alkavat ruskistumaan. 

Lisätään ruokalusikalla jauhot ja sekoitetaan ja paistetaan jauhojen kanssa vielä pari minuuttia, älä anna jauhojen kärvähtää. Lämpöä voi pienentää ja samalla laittaa kylmä maito sekaan ja sekoittaa. 

sitten kun seos alkaa paksuuntua siihen voi lisätä ruokakermaa, laita suolaa ja valkopippuria ja anna hautoa vielä 5-10 minuuttia. 

Näin syntyy täydellinen kermaisa karvarouskukastike, nam! 

puhdista sienet
Ryöpytä
Leikkaa sienet pieneksi
Paista sieniä
WOLA! Valmista.

 

Tiesitkö että loppu kastikkeen voi hyödyntää murekkeeseen?

Ainekset

hyvinvointi piha-ja-puutarha suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *