Nautaloota

DSC_6518.JPG

(nautaloota otsikoksi ja siihen heti pärstäkuva..hehhee..)Lauantaisen aamupäivän ulkoilun jälkeen heitettiin päälle rentoa vaatetta ja alettiin kokkailemaan.Teki mieli jotain suht helppoa,täyttävää ja hyvää,tietenkin.DSC_6528.JPG

Pikkuveli tuli syömään joten päätin kokkailla tuttua,turvallista ja hyvää karitsalootaa.Karitsaa ei tosin löytynyt kaupasta tällä kertaa,mutta ajattelin kyllä naudankin kelpaavan..Ei muuta kuin kokkailemaan ja kynttilät liekkiin tuomaan tunnelmaa.DSC_6579.JPG

Karitsaloota (6 annosta)

3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
150 g pekonia
oliiviöljyä
400 g karitsanjauhelihaa 
lasi punaviiniä
1 pieni nippu timjamia
1 tlk (400 g) kokonaisia tomaatteja säilöttynä 
1 suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
400 g täysjyvämakaronia 
maukasta juustoa

Pilko valkosipuli, sipuli ja pekoni. Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja lisää pekonit, sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit kuultavat läpi ja pekoni on kypsää.

Lisää pannulle karitsanjauheliha ja ruskista. Lisää sen jälkeen viini, timjami, pilkotut tomaatit, suola ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä kasaan minuutti tai pari. 

Sekoita keskenään soosi ja keittämättömät makaronit. Kaada paistonkestävään vuokaan ja vuole tai raasta päälle rasvaista juustoa. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia.

(Resepti Safkaa-kirjasta)

Itse tosin nykyään käytän hieman enemmän nestettä..tomaattia laitan laadukkaana murskana(Mutti)yhteensä 600g ja punaviiniä löräytän ihan reilun juomalasillisen..ensimmäisillä kerroilla laatikosta tuli todella hyvää,mutta liian kuivaa,joten päädyin hieman lisäämään nestepuolta..tänään tosiaan lihakin oli nautaa,mutta aivan älyttömän hyvää oli näinkin.Jälkkärinä oli tänään suklaakiisseliä.Täysi vatsa,raukea mieli.Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä,uskoisin että tykkäätte 🙂DSC_6589.JPG

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *