Pahe

DSC_7619.JPG

Mulla on ollut surkea alkuviikko. Olen nähnyt öisin painajaisia,aamuinen ylösnousu on vaatinut liki yli-luonnollisia voimia,töissä on väsyttänyt ja kotona on ärsyttänyt. Mutta tiedättekö mitä?Tällaiseen olotilaan on olemassa helpotus. Ei ,se ei ole tällä kertaa juoksu(vaikka sekin kyllä auttaa)vaan tällä kertaa on kyse maailman herkullisimmasta piirakasta.Yhtään liioittelematta.

Eestiläinen sitruunapiirakka oli toinen kokkaamani resepti(no okei,huijasin.Ostin aineet ja pistin miehen leipomaan) uudesta Safkaa-parempaa arkiruokaa kirjasta ja jäin kerrasta koukkuun. Ensimmäinen lusikallinen tätä herkkua..aaah.Silkkaa onnea.Ihanan makuinen pohja,hieman suolainen,sen jälkeen ihanaa sitruunaista kermaviilimössöä ja päällä marenkia..niin täydellinen yhdistelmä,ettei parempaa ole.Tätä piirakkaa on leivottu sen jälkeen valehtelematta kymmeniä kertoja.Sukulaisille,ystäville,työkavereille… Kuppeja sotkeentuu leipoessa aika lailla(minulla ainakin neljä),mutta pieni vaivannäkö korvataan kyllä taivaallisella maulla. Kokeilkaa ihmeessä,uskallan veikata ettet kadu!En sitten ota mitään vastuuta siitä,jos sinulle käy niinkuin minullekin..eli huomaat vahingossa syöneesi puoli piirakkaa yhdeltä istumalta..Köh.Mikä kesäkunto?
DSC_7626.JPG

Ainekset kymmenelle hengelle(tai neljälle,riippuu siitä kuinka ahneella tuulella on)

150g pehmeää voita

1/2 dl sokeria

1 kananmunakeltuainen

4dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

voita vuoan voiteluun

Täyte;

3 dl kermaviiliä

2 kananmunakeltuaista

2 dl sokeria

1/2 dl sitruunan mehua

1 luomusitruunan kuoriraaste

2 kananmunavalkuaista

rippunen suolaa

1.Paloittele voi kulhoon,sekoita voin joukkoon sokeri ja keltuainen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa,lisää kuivat aineet voiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina voidellun(halk.24cm)vuoan pohjalle,niin että se nousee kolmisen senttiä reunoja pitkin.

3. Sekoita kermaviili, keltuainen, sokeri ja sitruunamehu kulhossa. Raasta mukaan sitruunankuori.

4. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto lastan avulla kermaviiliseokseen ja kaada massa piirakkapohjan päälle vuokaan.

5.Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia,kunnes täyte ei tutise enää aivan holtittomasti. Anna kakun levätä puolisen tuntia huoneenlämmössä.(tai syö heti ja polta kielesi,niin meillä yleensä käy)

Nautinnollista herkkuhetkeä <3

koti ruoka-ja-juoma