Uudenlaisia maanantaipäiviä

image.jpeg

Tippidii,tänään alkoi mun lyhennetty työaika! Voi että mä oon fiiliksissä!

Jatkossa olen maanantait kotona käynnistämässä viikkoa. Ollaan huomattu nyt koulun alettua,että maanantai on selvästi se päivä milloin lapset rinkuttelevat jatkuvasti puhelimella ja useampi kuin yksi maanantai on päättynyt jomman kumman lapsen itkuun. Milloin ei ole löytynyt takkia,milloin on unohtunut syödä yms. Aina illalla katsotaan yhdessä ,että on reppu kunnossa ja avaimet mukana ja kännykkä laturissa ja vaatteet pinossa,mutta kas kummaa,silti monesti just se maanantai-aamu tahmastelee silti. Jotain menee aina pieleen.

Olisin jo esikoisen kanssa halunnut tehdä lyhyempää työpäivää koulun alkaessa,mutta valitettavasti ei työtilanne sallinut silloin sellaista,kun olin juuri aloittanut valmistumisen jälkeen uudessa työssä yms.

Eli  nyt kun kerran on mahdollisuus tehdä ekaluokkalaisen kanssa sitä lyhennettyä työaikaa,niin päätettiin,että nyt mä sitten alan sitä tekemään. Ja vaihdan siihen päivätyöhön. Alkoi olla turhan raskasta miehen työn ja opintojen sekä mun kolmivuorotyön ja lasten harrastusten yhteensovittelu.Klisee,mutta syystä:lapset on tosiaan vain kerran pieniä. Kohta ne kruisailee mopoilla pitkin kylää ja niitä kiinnostaa vaan,että mopossa on bensaa,jääkaapissa ruokaa ja pari euroa bensarahaa. Ei niin paljon ole silloin väliä tekeekö äiti kolmivuorotyötä vai mitä,mutta just nyt sillä on väliä,että olen enemmän kotona ja päivisin läsnä.

Tämä mulla siis yhtenä suurimmista syistä olikin työpaikan vaihdossa. Vanhassa paikassa en olisi saanut tehdä nelipäiväistä viikkoa,enkä päivävuoroa,mutta uudessa paikassa se yllättäen olikin mahdollista..Tuleehan tämä ratkaisu näkymään kuukausituloissa,mutta enpä tiedä onko sille lisääntyvälle vapaa-ajalle mitään hintaa määriteltävissä..

Töissä mä kyllä ehdin vielä olla vuosikymmeniä!

image.jpeg

Joten tänään aamu alkoi leppoisasti. Aamuhommat skidien kanssa,skidien saattaminen koulutielle ja sen jälkeen koiran kanssa parin tunnin aamu-lenkille. Vitsi,että oli hienoa! Arjen luksusta todellakin.

image.jpeg

Lenkin jälkeen viikkosiivous,pyykin pesua,koululaisten vastaanottoa ja välipalojen ja läksyjen tekoa. Sitten saikin alkaa päivällisen valmistamiseen ja ekan päivän kunniaksi tein lasagnea. Ei olis normimaanantaina aikaa tehdä lasagnea alusta loppuun itse!

image.jpeg

image.jpeg

Nyt aattelin lähteä keräämään vielä kypsät karviaiset puskasta ja lämmittelemään saunaa..Mulle kyllä kelpaa tällainen viikon alku. Toivottavasti tästä on oikeasti hyötyä lapsille ja alkaa nuo loppuviikotkin sujumaan paremmin..

image.jpeg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *