Pancakes

Pancakes ilman kananmunia

Pääsiäisenä teki mieli hiukan herkutella mutten halunnut reippailla kauppaan. Ei ihmisvilinä juuri tänään kiinnostanut.

Kurkkasin siis kaappiin että mitäs sieltä löytyy. Tällä kertaa päätin kokeilla pieniä bulleita pannukakkuja. Tähän ehdoton apu on pannu jossa voi paistaa neljää pikku pannaria samaan aikaan.

Ohjetta voi muutella oman mielensä mukaan. Haluaako makeampaa vai suolaista, taikka ripotella marjoja hiukan taikinan sekaan. Itselläni on suosikki siirappi jota käytän aivan joka paikkaan! (Jopa sämpylöihin.)

Taikinan tein veteen sillä maidot olivat päässeet loppumaan. (Kauramaito on suosikkini.) Voin/öljyn korvasin becelin avokado-kasvipojaisella voilla.

Itse resepti menee näin:

2dl maitoa/kauramaitoa/vettä
2rkl sulatettua voita/öljyä
2dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
0,5tl leivinjauhetta
Hippusen suolaa/sokeria/siirappia

*Laita pannu kuumenemaan levylle.

*Sekoita kuivat aineet veteen/maitoon ja sekoita reippaasti, pienet paakut eivät haittaa mitään. Lisää sula voi ja siirappi.

*Pannun pitää olla kuuma. Älä käytä rasvaa tai mitään muutakaan paistamiseen.

*Pannarit paistuvat todella nopeasti. Muista kääntää ajoissa etteivät ne pala. Paras on paistaa ensin yksi kokeeksi niin saa hyvän näppituntuman.

Annoksesta riittää kahdelle ja masun saa täyteen kyllä. Tarjoile pannareiden kanssa siirappia, hilloa, maapähkinävoita tms mitä vain mistä pidät.

Itse nautin tämän aamun pannarit lempisiirappini ja puolukkahillon kera.

Ihanaa pääsiäistä!

<3:llä Jenna Annika

koti ruoka-ja-juoma oma-elama