Näin otat omaa aikaa lapsiarjen keskellä

Haluaisin hetken puhua siitä, kun pitäisi saada jostain revittyä sitä omaakin aikaa lapsiarjen keskellä, että jaksaisi paremmin. Se tuntuu olevan aina toisinaan kortilla, etenkin, kun asut kahdestaan uhmaikäisen kanssa. No mistä minä sitten saan sitä minun aikaani?

Tukiverkoston tärkeyttä ei voi tässä tarpeeksi korostaa edes. Minulla on aivan mahtava perhe ja ystäviä ympärillä. Tyttö on melko säännöllisesti isälläni hoidossa yhden yön tai kaksi. Nämä ajat käytän tietenkin hyödykseni, se on sanomattakin selvää. Myös ystäväni ja miehekkeeni kylässä käydessään viettävät aikaa tytön kanssa, jolloin ”röyhkeästi” käytän tilannetta hyödykseni ja istun ja hengähdän, juon kahvini lämpimänä ja saatan jopa tehdä jotain pieniä kotiaskareita (jotka myös yksin tehtynä on minulle sitä täysin omaa aikaa!). 

IMG_20190203_095616-01.jpeg

Kaikilla ei kuitenkaan sitä tukiverkostoa lähettyvillä niin paljon ole ja toisinaan tarvitsen jaksaakseni noita pieniä omia hetkiä useammin. Silloin turvaudun näihin keinoihin:

Lapsi hiukan aikaisemmin nukkumaan iltaisin

Sanomattakin selvää, että iltaisin moni saa hetken sitä omaa aikaa. Paitsi jos lapsi on iltakukkuja ja menee nukkumaan vasta silloin, kun jo itsekkin haluaisi vain painaa päänsä tyynyyn. Siihenkin on vaihtoehtoja. Meillä tuollaisina iltoina toimivat äänisadut. Niitä löytyy mm. yle areenasta ihan mukavasti. Laitan lapsen sänkyyn ja kerron, että nyt olisi aika käydä lepäämään jo, että uni tulisi sitten paremmin. Annan tytön kuunnella lepäillessään jotain äänisatua tabletista. Monesti hän nukahtaakin niitä kuunnellessaan, tai sadun loputtua ilmoittaa asiasta, jolloin sitten onkin jo aika käydä oikeasti nukkumaan. Tällä ajalla olen usein saanut tehdä jo hiukan jotain omia juttujani.

Anna lapselle jotain mieluisaa puuhaa

Onko lapsellasi joku tietty puuha jota hän tykkää tehdä mielellään ja viihtyy sen parissa myös yksin jonkin aikaa. Meillä toimivia ratkaisuja ovat olleet, palapelit, piirtäminen, maalaaminen ja tietysti ne kuuluisat piirretyt. Kun saan tytön ohjattua näihin puuhiin, voin takuuvarmasti juoda kahvini lämpimänä, hoitaa asioita ja tehdä mitä haluan. Monesti kuitenkin omat puuhani ovat sellaisia mitä voin tehdä samalla, kun tyttö piirtää tai maalaa ja näin ollen olla kuitenkin koko ajan läsnä. 

Yhteinen harrastuskin voi tuntua omalta ajalta. Omia harrastuksiani kun ovat liiallisen kahvin käytön lisäksi monet askartelu jutut ja käsityöt, voin hyvin ottaa tytön näihin mukaan. Kalenteriaskartelun aikaan tyttö koristelee omaa vihkoaan ja on innoissaan kun pääsee äidin teipeillä ym. tarvikkeilla tekemään jotain. 

IMG_20190202_133628-01.jpeg

Isäviikonloput

Silloin kun tyttö on tietenkin isällään, pyrin sen ajan käyttämään sellaisten asioiden tekoon, mitkä ei niin helposti onnistu lapsen kanssa. Vaikka paljon asioita voi lapsen kanssa tehdä. Mutta toisinaan on ihana lähteä vielä myöhään illalla hyvän ystävän luo juomaan kuppi teetä, tai jotain aivan muuta. Ruokakaupassa käyminenkin voi olla ihanan rentouttavaa, kun saat mennä täysin yksin sinne. Ja tietysti haluan viettää miehekkeeni kanssa aikaa ihan kahdestaankin, jos kummallakin siihen vain on tilaisuus. 

IMG_20190203_095626-01.jpeg

Mitä keinoja teillä on, että saatte sitä kuuluisan tärkeää aikaa vain itsellenne?

Muistakaahan käydä tykkäämässä myös blogin Facebook -sivusta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *