Tuhma tyhmä mutsi

hands-918774_1920.jpg

Tiedättekö sen tunteen, kun heräät aamulla ja olet jo valmiiksi todella huonolla tuulella, on jo valmiiksi se tunne, että olisipa tämä päivä jo ohi. Kun vain yksinkertaisesti tiedät, että koko päivästä ei tule yhtään mitään, ei tule lasta eikä sitä toistakaan.

Minulla oli taas tällä viikolla sellainen päivä. Ensinnäkään sille kiukulle ei varsinaista syytä edes ollut. Tai oli tietenkin, huonosti nukuttu yö ja sitten vielä hirveä nälkä. 

Mutta tottakai kaksinkertaistettu kiukku on aina mukavempaa, joten oma huonotuulisuus tarttuu myös tietenkin lapseen. Joka ei millään nuku silloin päiväunia, kiukuttelee ja perseilee pitkin kauppoja. 

Se on vaan kuulkaas niin, että meillä kaikilla vanhemmilla on joskus niitä päiviä, kun haluaisit karkoittaa lapsesi jonnekkin, pistää laatikkoon ja laatikkoon lapun ”saa ottaa”. Mutta eihän meistä kukaan oikeasti niin halua tehdä, vaikka ajatus päässä käykin. 

Rakastan lastani enemmän kuin mitään, tekisin hänen eteensä mitä vain. Mutta joskus saa olla huono päivä itse kenelläkin, sille lapselle joskus tulee ärähdettyä pienestä typerästä asiasta. Mutta tärkeintä on pyytää anteeksi, näyttää että ei ole mitään hätää ja selittää miksi käyttäydyit itse huonosti. Muistakaa puhua niille pienillekkin kuin ihmisille ja antakaa tunteidenkin näkyä elämässä. Vaikka siitä joskus se paska äiti -fiilis tuleekin.

-Jonna – tyhmä tuhma mutsi

Kuvituskuva Pixabay

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *