Parantaa odottavien äitien terveyttä

yk-asu_5.jpg

Artikla numero 5 tähtää Odottavien äitien terveyden parantamiseen.

Värit ja malli Halusin asun värien, liilan ja vaaleanpunaisen, luovan tyttämäisen vaikutelman. Monissa kehitysmaissa äideiksi tulevat tytöt ovat niin nuoria, että meidän kulttuurissamme he ovat vielä lapsia. Eräässäkin kehitysmaassa yleisin kuolinsyy 14-18-vuotiailla tytöillä on raskaus ja sen aiheuttamat komplikaatiot.

Kulta Halusin tämän asun tuovan esille myös odottavan äidin onnea enemmän kuin kuoleman uhan läsnäoloa (vertaa artiklan 4 mustavalkoinen asu). Helman kultaisen juovat ovat kuin tulevaisuuden polkuja, jotka johtavat johonkin kauniiseen, tuntemattomaan. Visuaalisesti kultajuovat tuovat myös mieleen raskausarvet.

yk_asu_5_kaulahuivi.jpg

Kaulahuivi Moni odottava äiti ryhtyy odotusaikana käsitöihin, vaikka ne eivät muuten kuuluisikaan hänen harrastuksiinsa. Tässä äidille on neulottu lämmin huivi, joka suojaa tarvittaessa kaulaa, hartioita, mahaa tai lasta. Koristeena lapsekkaat tupsut.

yk_asu_5_laukku.jpg

Laukku  Laukku ei toimi hoitolaukkunu, vaan sisältää äidille itselleen tärkeät tavarat. Laukun hihnassa toistuu asun värit liila ja kulta sekä muihin asuihin yhtenevät materiaalit silkkinauha ja tölkkien avausnipsut. Lauhkun vaalealle pohjalle painettu kuva on otettu ultraäänitutkimuksessa. Moni meille itsestäänselvä äidin ja lapsen terveyttä seuraava ja edistävä tekijä on kehitysmaissa tuntematon. Laukusta roikkuvat lankatupsut ovat lapsen kokoiset varsiot äidin tupsuista.

yk_asu_5_kualakoru.jpg

Korut Vaaleanpunainen, heijastinpintainen pääkallokorvakoru muistuttaa kuoleman läsnäolosta, mutta yrittää luoda turvaa. Toinen korvakoru ja kaulakorun nalle ym. viittaavat valmisteluihin, joita äidit saattavat tehdä ennen lapsen syntymää. Kuoleman läsnäolosta muistuttavat myös musta tupsu kaulakorussa ka kaulahuiviin liitetty luuranko.

muoti trendit suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *