1,7 kiloa kaalipataa
Tarvitset oman maun, menekin ja paistoastian koon mukaan kaalia ja jauhelihaa. Lisäksi pippuria, suolaa ja öljyä. Jonkun mukaan siirappi kuuluu olennaisena osana kaalipataan. Se on mielipide ja kaalipata on useasti mun tekemänä ilman siirappia. Kaalipadan tulee olla mielestäni suolaista, teki siitä sitten liha- tai vegaaniversion.
Jauhelihan korvikkeena voi käyttää esimerkiksi härkistä tai soijarouhetta. Lisäksi artisokka ja porkkana ovat hyviä raaka-aineita padan sekaan. Ite teen yleensä perinteisen lihakaalipadan, koska sen syöjät ovat kaikkea muuta paitsi vegaaneja.
1. paista jauheliha ja mausta pelkällä suolalla. Kaada ruskistetu jauheliha pataan.
2. pilko kaali sentin kokoisiksi paloiksi, ruskista sitä vähän öljyssä pannulla ja sekoita jauhelihan joukkoon.
3. nappaa uuni 175 asteeseen.
4. keitä vettä ja kaada sitä pataan sopivan verran.
5. sekoita aineksen viela keskenään, mausta pippurilla ja suolalla , sekoita vielä lisää ja muista ennen uuniin laittoa.
6. laita kaalipata uusiin 1,5 tunniksi, sekoita sitä 45 minuutin kohdalla.
Tähän kaalipataan upposi 700 grammaa paistijauhelihaa, yhden kilon kaali sekä pippuria, merisuolaa ja paistamisesa käytin yrttiöljyä. Parasta kaalipataa tulee kun kaalia on suhteessa hieman enemmän kuin jauhelihaa. Helppoa, edullista ja terveellistä.