Ekologisuus sen kun kasvaa

Hilmaiida

Kesällä otin ensimmäiset askeleet kohti itselleni, luonnolle ja eläimille parempaa. Luovuin mm. kuntosalijäsenyydestä, satunnaisesta liha- ja maitotuotteiden käytöstä lähes lopullisesti, aloitin juomaan enemmän vettä (olin aina aikaisemmin tosi huono sitä juomaan) ja aloin kiinnitämään huomiota valintoihin, onko se ekologisesti oikein vai vähän vähemmän oikein. 

Syyskuun puolessa välissä tein yhden vieläkin konkreettisemman päätöksen. Päätin siirtyä portaittain kohti luonnonmukaisten tuotteiden käyttöä niin kosmetiikassa kuin kodin puhdistamisessa! Matka ei tule olemaan lyhyt tai nopea, ei todella. Käytän kaikki jo olemassa olevat tuotteet loppuun, koska olisi epäekologista heittää roskiin sellaista määrää kuitenkin vielä käyttökelpoista tavaraa. Olishan se myös hieman turhan arvokasta heittää kaikkia ei-ekologisia tuotteita roskiin ja ostaa heti uusia tilalle. Periaatena onkin: Kun tarvitsee ostaa uusi kosmetiikka- tai kodin puhdistustuote – esim. meikinpoistoaine, deodorantti, meikkivoide, huulipuna, pyykinpesuaine, tiskirätti, vessan pesuaine tai vaikkapa hammastahna, tulen ostamaan luonnonmukaisen vaihtoehdon.

Oon alkanut seurata erilaisia ekologisuuteen keskittyneitä bloggaajia, luonnonkosmetiikkaa tuottavia ja myyviä brändejä, Ruohonjuuren uutiskirjeitä ja verkkokauppaa ja monia muita portaaleja. Niin ja tietysti luen enemmän kaikkea ekologosuuteen liittyvää, mitä vastaan tulee.

Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön. En halua olla liian tiukka ja ehdoton. Esimerkiksi hopeashampoiden ja hoitoaineiden kohdalla en vielä siirry ekologisiin vaihtoehtoihin, koska en oo todella ehtiny vielä tai oikeastaan löytäny vielä riittävän hyviä shampoita ja hoitoaineita, jotka pitää ylä kylmän vaaleaa blondia. Oon onneksi saanu testailtua paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta ainakaan vielä ei oo tärpännyt.

Oon toki noin vuoden verran käyttänyt paljon ekologisia kosmetiikkatuotteita ei-ekologisten tuotteiden rinnalla. Syyskuun puolen välin jälkeen oon käyttäny loppuun jo parisen kymmentä erilaista ei-ekologista tuotetta. Ajattelinkin mainita joskus joulukuun puolessa välissä, kuinka paljon ja mitä tuotteita oon saanu kulutettua loppuun ja mitä uusia on tullut tilalle. Tässä on muuten yks ihan älytön tuote, josta en taida enää luopua. 

 

Ensimmäinen täyden kympin ostos on varmasti tämä Madaran Moon Flower Rose Beige sävyttävä päivävoide, josta tilasin matkakoon testiin Madaralta. Voide tuoksuu luonnolliselta ja aivan erilaiselta kun mikään koskaan käyttämistäni kasvovoiteista. Jotenkin tuoksu on ihan tosi erilainen kuin ei-ekologisilla tuotteilla. Voide sävyttää ihoa ja peittää kevyitä juonteita koko päivän. Voide tuntuu uskomattoman kevyeltä eikä yhtään raskaalta moniin muihin vastaaviin ei-ekologisiin tuotteisiin verrattuna. Voide tuoksuu hyvältä – mulle tulee kesäisten torilta ostettujen tuoreiden herneiden tuoksu jotenkin mieleen. Tämä Rose Beige sävy on tarkoitettu viileän vaalealle iholle ja se on täysin eläinkokeeton, vegaani, gluteeniton, pähkinätön ja ECOCERT sertifioitu.

Tuleva talvi tulee kulumaan siis ei-ekologisia tuotteita loppuun kuluttaessa. Haaveena on, että vuoden päästä syksyllä olisin siirtynyt ekologisten tuotteiden käyttäjäksi. Joka kuukausi tulee kuitenkin jo ostettua luonnonkosmetiikkaa ja pikkuhiljaa myös erilaisia kodin puhdistustuotteita. Seuraavaksi ostoslistalla onkin muistaakseni hammastahna, vartalovoide, deodorantti astianpesukone tabletit/ liuos sekä yleispesuaine.

Onko joku tehny joskus saman operaation? ja kauanko meni aikaa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.