Ensimmäinen Kätköily kerta

Oon pari vuotta etsinyt pitkää, yksinkertaista, leveähelmaista vaaleaa trenssiä. Toissa viikonlopun Tallinnan pikavisiitiltä meinasin jo yhden yksilön ostaa – ja kuten monella muulla kerrallakin, takissa oli jotakin mistä en pitänyt eikä se siksi lähtenyt mukaan.

img_3815.jpgimg_3816.jpg

Viime viikoilla etsimäni takki kuitenkin löytyi. Sain siskolta keväällä vinkin – tai oikeastaan pakottavan käskyn, käydä Tampereella Tammelantorin laidalla sijaitsevassa Kätkö Vintagessa. Se on viisi vuotta sitten avattu lifestyle-myymälä, joka myy laadukkaita urbaaneja vuosikertavaatteita ja huolella valmistettuja huonekaluja vuosikymmenien takaa. Kätkö karsastaa kertakäyttökulttuuria, tylsiä tusinatuotteita ja kasvottomia ostoshalleja. Juurikin massatuotannolla tehtävien vaatteiden täysi vastakohta, täydellinen paratiisi massatuotannon karsastajille.

Takissa on todella leveään A-linjaan loppuva takahalkiollinen helma. Edessä on viisi piilonappia ja riittävän syvät taskut. Vyötäröllä on nauha, jolla saa uuman näkyviin halutessaan oikein kunnolla ja hihoista löytyy säädettävät nauhat.

Takki vaan yksinkertaisimmillaan hyppäsi rekistä käteeni. Se on Dixi Coat Oy käsialaa ja ymmärrykseni ja tietoni mukaan valmistettu Suomessa. Harvoin sitä enää 2010-luvulla pukee päällensä kotimaisia vaatteita, kun ei esimerkiksi Marimekon tuotteistakaan enää juuri mitään valmisteta kotimaan kamaralla. Toki on paljon yrityksiä jotka tekevät tuotteensa Suomessa, mun vaatekaapissa niitä ei kuitenkaan taida olla tätä lukuunottamatta kuin ihan muutama.

Iso suositus Kätkö Vintagelle ja kiitos todella hyvästä asiakaspalvelusta.

Muoti Suosittelen Ostokset Trendit

1,7 kiloa kaalipataa

fullsizeoutput_109d.jpeg

Tarvitset oman maun, menekin ja paistoastian koon mukaan kaalia ja jauhelihaa. Lisäksi pippuria, suolaa ja öljyä. Jonkun mukaan siirappi kuuluu olennaisena osana kaalipataan. Se on mielipide ja kaalipata on useasti mun tekemänä ilman siirappia. Kaalipadan tulee olla mielestäni suolaista, teki siitä sitten liha- tai vegaaniversion.

Jauhelihan korvikkeena voi käyttää esimerkiksi härkistä tai soijarouhetta. Lisäksi artisokka ja porkkana ovat hyviä raaka-aineita padan sekaan. Ite teen yleensä perinteisen lihakaalipadan, koska sen syöjät ovat kaikkea muuta paitsi vegaaneja. 

fullsizeoutput_109e.jpeg

1. paista jauheliha ja mausta pelkällä suolalla. Kaada ruskistetu jauheliha pataan. 

2. pilko kaali sentin kokoisiksi paloiksi, ruskista sitä vähän öljyssä pannulla ja sekoita jauhelihan joukkoon. 

fullsizeoutput_109f.jpeg

3. nappaa uuni 175 asteeseen.

4. keitä vettä ja kaada sitä pataan sopivan verran.

5. sekoita aineksen viela keskenään, mausta pippurilla ja suolalla , sekoita vielä lisää ja muista ennen uuniin laittoa.

fullsizeoutput_10a0.jpeg

6. laita kaalipata uusiin 1,5 tunniksi, sekoita sitä 45 minuutin kohdalla.

Tähän kaalipataan upposi 700 grammaa paistijauhelihaa, yhden kilon kaali sekä pippuria, merisuolaa ja paistamisesa käytin yrttiöljyä. Parasta kaalipataa tulee kun kaalia on suhteessa hieman enemmän kuin jauhelihaa. Helppoa, edullista ja terveellistä. 

Koti Ruoka ja juoma