49 sekunnin juhannus

Matkustin eilen 75min pidempään kotiin kuin oli tarkoitus. Toisaalta se ei haitannut, ei ollut kiire mihinkään. Olihan se kuitenkin kurjaa. As you can see kun katsot videon, matkan teko oli suhteellisen hidasta paikoittain. Etenkin ensimmäiset 80 kilometriä johon kului melkein kaksi tuntia aikaa.

6. juhannus Parkanossa

365 minuuttia junassa istumista (105min tavallista kauemmin)

14 astetta keskilämpötila

1 uusi tuttavuus

11 (mieheni tekemää) tuntia rosvopaistin tekoa

2 kaatosadetta

4 omassa pizzauunissa tehtyä pizzaa ainakin

30 syötyä kirsikkaa

2 lasia valkkaria

1 kadoksiin joutunut reppu

29 kilometriä juoksua

1 pihaa kunnostanut miespuolinen vanhus jonka mielestä olin hullu kun juoksin

1 fasaani, joka söi nurmikolle tippuneen puolikkaan makkaran

2 ei hyvin, eikä huonosti nukuttua yötä

1 hyttysen purema

Viimeisinä neljänä juhannuksena itse se viikonloppu on tuntunut jotenkin erityiseltä. Nyt taisin ymmärtää miksi! Varmasti juuri siksi että, juhannuksen jälkeen on ollut enää viikko töitä ja sitten on alkanut kesäloma. Kuten nytkin, enää viisi päivää ja sitten loma!!!

Suhteet Oma elämä Mieli Suosittelen

Rosvopaisti

En tiedä tarkalleen montako kertaa mieheni on rosvopaistia tehnyt, mutta itse olin seuraamassa sivusta sen tekoa nyt viidettä kertaa. Tänä juhannuksenuotion sytytys oli seiskalta ja rosvopaisti oli valmista vähän puoli kuuden jälkeen

Paisti: 2,6 kg Kassleria, tavallista ja teriyaki soijakastiketta, dijoninsinappia, hunajaa, foliota, voipaperia, sanomalehtiä

Kuoppa: rautalapio, tiiliä, metalliverkkoa, pihdit

Muuta: kottikärryt, paljon polttopuita, vahvat rukkaset, hienoa hiekkaa, tulitikut Paistin valmistelu

1. Laita paisti maustumaan 2 päivää aiemmin muovipussiin jääkaappiin. Marinadi:  1 dl tavallista soijakastiketta,  1 dl makeaa (teriyaki) soijakastiketta,  1 rkl dijoninsinappia  1 rkl hunajaa.

2. Kaiva maahan 50 cm syvä kuoppa ja vuoraa kuopan pohja ja reunat tiilillä.

2.jpg

3. Taivuta pohjalle metalliverkosta kaukalo. Muotoile verkkoon nostolenkit, jotka ulotuttava n. 30 cm kuopan reunojen ulkopuolelle.

4. Laita paistopäivänä kuopan pohjalle polttopuut. Polta nuoriota n. 4-5 h.

3.jpg

5. Ota paisti huoneenlämpöön 3 h ennen kuoppaan laittoa.

6. Kääri paisti ensin muutamaan kasteltuun voipaperikerrokseen. Sitten kääri paketti 2-3 vahvaan foliokerrokseen, jotta paketista tulee riittävän tiivis, eikä lihasta valu neste pihalle. Kääri paketti lopuksi 2-3 kasteltuun sanomalehtipaperikerrokseen. Paisti on valmis kuoppaan laittoa varten. 

1_0.jpg

7. Kaada hiilet kottikärryyn metalliverkosta.

8. Laita paistipaketti tyhjään metalliverkkoon ja laske kuopan pohjalle. Kaada paistipaketin päälle 5 cm kerros hienoa hiekkaa.

5.jpg

6.jpg

9. Kaada hiilet kottikärrystä hiekan päälle ja sytytä uusi nuotio hiilten päälle. Polta nuotiota 4-5h.

4.jpg7.jpg

10. Anna nuotion hiipua, nosta metalliverkko pois kuopasta, ota paketti pois metaliverkosta ja anna lihan vetäytyä 30min.

11. Nauti!

Koti Ruoka ja juoma