Rosvopaisti

En tiedä tarkalleen montako kertaa mieheni on rosvopaistia tehnyt, mutta itse olin seuraamassa sivusta sen tekoa nyt viidettä kertaa. Tänä juhannuksenuotion sytytys oli seiskalta ja rosvopaisti oli valmista vähän puoli kuuden jälkeen

Paisti: 2,6 kg Kassleria, tavallista ja teriyaki soijakastiketta, dijoninsinappia, hunajaa, foliota, voipaperia, sanomalehtiä

Kuoppa: rautalapio, tiiliä, metalliverkkoa, pihdit

Muuta: kottikärryt, paljon polttopuita, vahvat rukkaset, hienoa hiekkaa, tulitikut Paistin valmistelu

1. Laita paisti maustumaan 2 päivää aiemmin muovipussiin jääkaappiin. Marinadi:  1 dl tavallista soijakastiketta,  1 dl makeaa (teriyaki) soijakastiketta,  1 rkl dijoninsinappia  1 rkl hunajaa.

2. Kaiva maahan 50 cm syvä kuoppa ja vuoraa kuopan pohja ja reunat tiilillä.

2.jpg

3. Taivuta pohjalle metalliverkosta kaukalo. Muotoile verkkoon nostolenkit, jotka ulotuttava n. 30 cm kuopan reunojen ulkopuolelle.

4. Laita paistopäivänä kuopan pohjalle polttopuut. Polta nuoriota n. 4-5 h.

3.jpg

5. Ota paisti huoneenlämpöön 3 h ennen kuoppaan laittoa.

6. Kääri paisti ensin muutamaan kasteltuun voipaperikerrokseen. Sitten kääri paketti 2-3 vahvaan foliokerrokseen, jotta paketista tulee riittävän tiivis, eikä lihasta valu neste pihalle. Kääri paketti lopuksi 2-3 kasteltuun sanomalehtipaperikerrokseen. Paisti on valmis kuoppaan laittoa varten. 

1_0.jpg

7. Kaada hiilet kottikärryyn metalliverkosta.

8. Laita paistipaketti tyhjään metalliverkkoon ja laske kuopan pohjalle. Kaada paistipaketin päälle 5 cm kerros hienoa hiekkaa.

5.jpg

6.jpg

9. Kaada hiilet kottikärrystä hiekan päälle ja sytytä uusi nuotio hiilten päälle. Polta nuotiota 4-5h.

4.jpg7.jpg

10. Anna nuotion hiipua, nosta metalliverkko pois kuopasta, ota paketti pois metaliverkosta ja anna lihan vetäytyä 30min.

11. Nauti!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.