Pitkä yöpaita – kotoilun parhautta ja kauniita unia

Rakastuin pitkiin yöpaitoihin, siis sellaisiin nilkkoihin asti oleviin, kolmisen vuotta sitten. Älä kysy, en yhtään muista miksi ja miten. Minulla oli niitä kolme, eikä aavistustakaan, missä ovat nyt. Ehkä katosivat pari vuotta sitten muutossa, sillä sittemmin olen nukkunut t-paidassa ja alushousuissa. Ennen hurahtamistani minulla oli mielikuva, että pitkä yöpaita on öisin hankala. Se kiertyy ja kääriytyy tiukaksi rullaksi ympärille. Ahistaa, nukun huonosti, kun kieritän toistamiseen itseäni vapauteen sen otteesta. Näin ei kuitenkaan ollut, ja totesin kaulasta nilkkoihin asti ulottuvan yökoltun myös mitä mainioimmaksi kotoiluasuksi. Miten ihanaa siihen on pukeutua iltaisin suihkun jälkeen. Miten ihanaa siinä on hengailla vapaapäivien pitkinä aamuina. Miten leppoisaa ja rentoa se päällä on vaan olla ja käpertyä sohvan nurkkaan teekupin kera. Juuri nämä syyt saivat minut hankkimaan niitä garderobiini uudestaan.

Mustavalkoinen pitkä yöpaita kissakuviolla
Aivan ihana kissakuvioinen pitkä yöpaita

Ongelma ennen pitkää yöpaitaa

Niin kuin joskus shoppaillessa saattaa käydä, kävi nytkin. Etsin mustaa ja valkoista perus t-paitaa, ostin kaksi pitkää yöpaitaa. Toinen niistä oli erittäin reilussa ystävänpäivätarjouksessa, joten koin tilaisuuteni tulleen. Toinen muuten vain parin kympin alennuksessa, joten ostin senkin. Toinen käytössä, toinen pesussa. En herkästikään osta uusia vaatteita, sillä rakastan selkeyttä ja tietynlaista minimalismia. Enkä varsinkaan osta  vaan siksi, että jokin on tarjouksessa, vaan ainoastaan tarpeeseen. Jostain syystä en pidä kaksiosaisista yöasuista. Olin kärsinyt siitä, että suihkun jälkeen vetäessäni yö-t-paidan päälleni, kapasin jotain myös jaloilleni. Collegeita, verkkareita ja sellaisia housuja, joissa pääosin vietän etäpäiväni, ei enää tehnyt siinä kohtaa mieli vetää takaisin jalkaan. Pitkä yöpaita on siinäkin mielessä mahtava, että sillä saa koko kropan peittoon kerralla.

Pitkä yöpaita tummansinisenä valkoisilla sydänkuvioilla
Pitkä yöpaita sydänkuvioilla, jossa hihojen resorit on kiva lisä

Mikä estää shoppailut?

Erityisesti viimeisen reilun kolmen vuoden aikana olen todella huonosti ostanut itselleni mitään. Edes niitä yöpaitoja, sillä minulla on ollut kiusana raskaudesta jääneet ylimääräiset 15-20 kiloa, ja haaveillut niiden katoavan. Yhden merkittävän elämänmuutoksen myötä sain valtavasti iloa ja energiaa ympärilleni, sekä viimein voimavaroja tarttua sitäkin härkää sarvista. Olen projektissani niin hyvällä matkalla, että uskalsin nämä luomukset hankkia, entisessä koossani. Ne mahtuvat jo nyt päälleni, mutta mukavuus sen kun paranee matkan edetessä. Pitkä yöpaita on ihan paras koti- ja yövaate ikinä <3

Lue myös: 

Miksi tämä blogi?

muoti ostokset hyva-olo paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *