inspiration

Mikä inspiroi minua kirjoittamaan blogia?

Eilen illalla maatessani sängyssä päädyin selaamaan vallankumouksellista blogia: Sen kirjoittaja Lyn Slater on New Yorkilainen sosiaalityön professori ja Accidental Iconin perustaja. Lisäksi hän on ikääntynyt nainen ja äärimmäisen elegantti! Lynin blogi liikautti jotain minussa, minusta tuli hänen ihailijansa jo ensimmäisen postauksen luettuani. Hänelle kiinnostus tyyliin ja muotiin on olennainen osa hänen identiteettiään, johon kuuluu yhtä lailla erottamattomasti myös hänen huikea osaamisensa ja viisautensa. When I grow up I want to be her.

STYLE-lyn-slater-a7.jpg

Kuva: Calvin August Lom & Lyn Slater

Kiinnostus muotiin & tyyliin aiheuttaa valitettavan usein ennakkoluuloja. Ajattelin itsekin pitkään, että en voi olla vakavasti otettava feministi, sosiaalityöntekijä tai väitöskirjan kirjoittaja, mikäli olen kiinnostunut vaatteiden, laukkujen, korujen tai kenkien kaltaisista pinnallisista asioista. Maailmassa on niin paljon surua ja kauheutta, työni kautta olen vielä ollut ehkä jopa poikkeuksellisen usein niiden kanssa tekemisissä.

Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että rakkauteni estetiikkaan on pysyvä ja tärkeä osa minua, eikä se sulje pois sitä, että olen samaan aikaan osaava ja ammattimainen nainen, jolla on paljon mielipiteitä. Myös muusta kuin täydellisistä vintage käsilaukuista, mutta myös hieman niistä. Lynin blogi oli itselleni viimeinen tönäisy siihen suuntaan, että uskallan myös myöntää sen julkisesti blogin muodossa. Blogin nimen valitsin kahden asuinkaupunkini ja suurimpien tyyli-inspiraatioideni perusteella.

Minulle feminismi tarkoittaa muun muassa sitä, että olen valtavan etuoikeutettu saadessani elää oman näköistäni elämää. Se tarkoittaa myös sitä, että ulkonäkö ja tyyli ovat minulle itsemäärittelyn ja vapauden työkaluja, täynnä positiivista energiaa. En ikinä haluaisi lytätä toista ihmistä hänen itseilmaisunsa kautta. Minä saan olla kiinnostunut naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja Loeffler Randallin kesämallistosta, minulle se tarkoittaa sitä että sinä saat olla kiinnostunut minishortseista ja luomuviljelystä. Haluan kannustaa ja kehua, en edistää sosiaalisia hierarkioita ja naisten itsetunnolla rahastamista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *