Opintolainahyvitys, perhana

Opiskeluni ovat tulossa päätökseen, jipii! En ole erityisen ylpeä opinnäytetyöstäni, eikä sen arvosanalla kehuskella, mutta se oli arvattavissa muutenkin, koska aloin olla aivan loppu koko kouluun ja harkitsin pariin otteeseen kesken jättämistä. Sisulla kuitenkin sain kuin saikin kaikki valmiiksi ja olen laittanut tutkintotodistuspyynnön eteenpäin. Nyt siis odotan, että se vain hyväksytään.

Tästä päättymisestä inspiroituneena siirryinkin heti katsomaan, että kuinkakohan paljon saisin opintolainahyvitystä. Lopputulos? Aika varmasti pyöreät nolla euroa. Määräaika opinnoilleni päättyi nimittäin nähtävästi 31.7.2020, eli kun (jos?) valmistun 31.10.2020, menin 3 kuukautta yliajalle. Perhanan perhanan perhana. Minulla on kaiken kaikkiaan opintolainaa (ensimmäisestä tutkinnosta ja tästä ylemmästä) n. 13 000 euroa, joten olisihan se ollut mukavaa saada siitä edes hieman hyvitystä.

Toisaalta tämä nyt harmittaa aivan suuresti, koska jos olisin ottanut itseäni niskasta kiinni, olisin valmistunut määräajan sisällä. Toisaalta, ehkä minun kannatti venyttää opintojani, etten polttanut itseäni loppuun, ei monen kuukauden sairaslomakaan olisi herkkua ollut.

Edellisissä AMK-opinnoissani en saanut hyvitystä, koska niissä en nostanut opintolainaa tarpeeksi. Nyt kun sitä on tarpeeksi, myöhästyin määräajasta. On tämäkin yksi suo.

Oletteko saaneet opintolainahyvitystä? Vai oletteko samassa tilanteessa minä?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *