Hääkakkudieettiä vatsan pönötykseksi

Hääkriisi! Lisää drinkkejä!

Ei kestänyt kauaa häämessujen jälkeen, kun drinkeillä uudelleen startattu hääinnostus pikkuhiljaa alkoi sammua. Teimme nimittäin hääbudjettia sekä häämatkasuunnitelmaa ja sen budjettia. Lähtökohtanamme oli, ettei häiden takia jouduta konkurssiin, mutta voisiko joku kertoa minulle miten se on mahdollista!?! Tarkoituksenamme on mennä naimisiin Helsingissä. Tiesin kyllä että täällä on Helsinki-lisä hinnoissa, mutta olin silti kovin järkyttynyt. Suurimmaksi ongelmaksi muodostui – mistä löytää tunnelmallinen paikka, jonne saisi tuoda omat ruuat ja juomat, ja joka ei maksaisi maltaita. Budjetin mukaa kalleimmat ja kauhistusta aiheuttavat hankinnat ovat siis paikka, ruoka sekä puvut ja sormukset. Kaikkea ei voi saada, itse päätin sijoittaa rahani sormukseen.

Keksimme jo yhden idean säästämiseen – olisi taloudellisesti kannattavaa pitää häät sunnuntaina, Näyttää siltä, että hääpaikan vuokra olisi puolet lauantain hinnasta. Häät sunnuntaisin – on ehdottomasti trendi, jonka haluamme luoda! Toinen säästökeino, jota käytämme, on se perinteinen niksipirkkaohje: tee se itse. Teemme siis kaikki ruuat itse, mutta jätämme hääpukujen ompelun muille. Kustannussyistä emme myöskään tarjoa lämmintä ruokaa, se on hankalaa toteuttaa itse ja kallista muualta hankittuna. Tarjoamme siis sellaista ruokaa, jonka voi syödä kylmänä. Tämä tarkoittaa sitä, että minun pitää tehdä myös hääkakku itse. Haluan ehdottomasti amerikkalais-tyylisen kolmikerroksisen, sokerimassakuorrutteisen, kauniisti koristellun pröystäilevänkakun. Jotta hääkakun tekeminen häiden koittaessa onnistuisi stressittömästi ja siitä tulisi leipomotasoinen, tarvitsen ehdottomasti harjoitusta! En ole koskaan käyttänyt sokerimassaa, missään!

Syy etten aikaisemmin ole sokeri- tai marsipaanimassaa käyttänyt on, etten tykkää kyseisistä kakuista, ja minulle kakun maku on ulkonäköä tärkeämpi. Täytekakut on mielestäni usein kuivia, tylsiä ja päällä oleva kuorrute pelkää sokeria. Eniten tykkään tehdä juusto- tai suklaakakkuja. Stönö on välillä minulle vihjaillut, että voisin panostaa kakkujen ulkoiseen olemukseen, maut kuulemma ovat jo täydellisiä. No nyt panostetaan ja harjoittelu alkaa heti! Ollaan menossa tänään illalla kylään ja pakko käyttää tilaisuus hyväksi. Tein eilen elämäni ensimmäiset sokerikukat. Käytin massana ns. vaahtokarkkimassaa, jolla päällystän myös kakkuni, jos se olisi vähän mielenkiintoisemman makuista. Tänään tarkoituksena on tehdä kakku, joka maistuu hyvälle ja on kaunis. Luultavasti saan harjoitella yhden jos toisenkin kerran, ennen kuin olen tyytyväinen. Mehän tietysti ollaan dieetillä ja kakkukiellossa, joten onneksi olkoon kaikki meidän ystävät: saatte syödä seuraavan vuoden kakkuja. Luultavasti häädieettimme nimeksi vaihtuu tarjolla on kakkua ja kahvia -dieetti eli käytettään kuukauden ruokabudjetit kakkuaineksiin ja kahviin ja itse eletään vedellä ja näkkärillä (Stön. huom! Tein muuten hel-ve-tin hyvää siemennäkkäriä yksi ilta. Ohje löytyi maissijauhopaketin kyljestä. Tuunasin sitä työkaverin vinkeillä). Tervetuloa meille tai kutsukaa meidät kylään. Saatte tuliaiseksi kakkua! 

 

kakkukuva.jpg

Elämäni ensimmäinen sokerimassa -kakku sekä -ruusut. 

 

-Hönö

Suhteet Ruoka ja juoma Rakkaus Raha