Runebergin torttujako?

Hyvää Runebergin päivää!!

Mieti jos sul ois joskus oma päivä, jolloin jengi vetäis jotai leivoksii..kui siistii. Jos mul ois oma päivä ja oisin saavuttanu joskus jotain nii ihmeellistä, mun päivänä syötäis kinuskin ja puolukan makuisia juustokakkuleivoksia. Mitä sun päivänä syötäis?

Tais olla se Runeberg aikamoinen naistennaurattaja kun nautti torttunsa aamusin punssin kanssa ja runoili. Kuka ei ois..mustaki kuoriutuu punssin avulla ihan hauska tyyppi (ainaki itseni mielestä). Mut joo..annetaan hetki sille ja jatketaan..

Mun mielestä sekin olisi aika hienoa jos mun keksimä runo, jonka oon joskus punssipäissään keksiny ruotsiks, käännettäis suomeks, ja siit tulis koko suomen kansallislaulu. Hieno mies, pienet sille!  

Mä tykkään paljon kyllä runebergintortuista, mutta halusin tehdä niistä ihan oman version ja niistä aineista mistä mä oikeasti pidän..enkä niin et niitä voi syödä vaan muutaman kerran vuodes ku kyllästyy.

Eiköhän nää runoilut mun osalta ollu tässä (ja ei ole punssiakaan) niin alan nyt kirjoittaa teille reseptiä!

 

 

 

 

muff2.jpg

 

 

 

 

KOOKOS-INKIVÄÄRILEIVOKSET

Noin. 10 kpl

 

200 g   Voita

2 dl   Fariinisokeria

2 kpl  Kanamunia

2 dl   Vehnäjauhoja

1,5 dl   Kookoshiutaleita

2 tl   Leivinjauhetta

1 tl   Kanelia

2 tl   Inkivääri raastetta/tahnaa

1 tl   Kardemummaa

1 tl   Vaniljasokeria

0,5 dl   Kookoskermaa/kuohukermaa

 

Pinnalle:

 

Viola vadelmatuorejuustoa

Vadelmia

Vadelmahilloa

Viikunaa

 

Lämmmitä uuni 200 asteeseen.

 

Taikina:

 

Vaahdota huoneenlämpoinen voi ja fariinisokeri.

Lisää kanamuna kerralla taikinaan, voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet yhteen.

Sekoita jauhoseos vuorotellen nesteen kanssa taikinaan.

 

Jos käytät muffinssivuokaa, niin voitele se ja halutessasi voit jauhottaa sen joko korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla.

 

Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

 

Jäähdytä ja kumoa.

Jos pidät kosteimmista leivoksista voit kostuttaa ne sitruunavedellä. (sitruunanmehua, vettä, sokeria)

Koristele hillolla keskusta ja pursota pursotinpussilla tuorejuusto reunoille.

Koristele lopuksi marjoilla ja viikunalla.

 

muff_0.jpg

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *