Parempaa kuin ravintolassa
Runsas ja täyttävä salaatti on parhaimmillaan parasta ruokaa ja huonoimmillaan, noh kuivaa ja nälkäkin jää. Salaatit on monesti pettymys useimmissa ravintolassa, niihin ei jakseta panostaa ja tarjolla on aina sitä kuivaa jäävuorisalaattia, mauttomilla tomaateilla ja kurkuilla. Pahinta on jos päälle on kipattu pakastevihanneksia tai eineksiä purkista. Usein tilaankin pettymysten minimoimiseksi Ceasar-salaatin. Tosin senkin onnistumisessa on usein toivomisen varaa. Yleensä kastiketta on liikaa tai liian vähän ja yleensä joku ratkaisevista ainesosista puuttuu kokonaan.
Parasta on siis tehdä salaatti itse, niin saa mitä haluaa! Tänään kävin ihan kaupassa asti hakemassa aineksia, yleensä salaatti valmistuu lähinnä ”mitä kaapista löytyy”-metodilla. Kasvikset on tietty kesällä parhaimmillaan ja makukin on ihan eri kuin talvella. Tähän salaattiin kippasin kahden eri salaatin lisäksi, perus tomaattia ja kurkkua, kikherneitä, avokadoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa. Mieheni pitsatermejä käyttäen monimakusalaattia siis. Pitsassa liiat täytteet on vaan liikaa ja vähemmän on enemmän, mutta salaateissa hyvät kombot vaan toimii, vaikka täytteitä olisikin enemmän. Kaiken kruunasi suosikkiyrtti timjami, jota pitää olla aina jääkaapissa.
Vieläkin odottelen katukuvaan lisää salaattibaareja, joissa kohtuullisen kokoisen salaatin saa muutenkin kuin kilohinnalla. Saa vinkata hyvistä kohteista!