Varhaiskaalia vihdoinkin!
Kaali jakaa mielipiteitä, meillä vahvasti sen puolesta. Kaalikeitto oli myös jostain kumman syystä kouluaikainen herkkuruokani. Kaali toimii loistavasti pastan/perunan korvikkeena ja on tosi nopea valmistaa pannulla. Parastahan se on tietysti haudutettuna pitkään ja hartaasti uunissa, mutta koska siihen ei nykyään ole aikaa eikä intoa, saa siitä herkkua helposti myös ihan vaan pannulla paistaen. Ja sekaan voi heittää kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään. Kuivahkon talvikaalin jälkeen parasta on, kun kauppoihin ilmestyy kaalien kuningas, varhaiskaali. Sen maku on itsessään niin maukas, ettei se vaadi seurakseen kuin nopean pannulla voissa paistamisen lisäksi suolaa ja pippuria. Myös valkosipuli toimii. Tänään sekaan meni myös kanaa ja tuloksena oli itämaishenkinen wokki. Huippuhyvää! Kelpasi melkein lapsellekin.
Myös tämä Olivia-lehden kesäinen kaaliherkku, coleslaw, on huippuhyvää burgereiden lisukkeena ja ihan sellaisenaan, erityisesti tästä varhaiskaalista tehtynä.
http://www.olivialehti.fi/reseptit/muheva-coleslaw/