Harmauden selätys

Hymyillen.

Heippa!

Maanantait tuntuvat aina jokseenkin tahmeilta ja harmailta, tiistaina yleensä jo helpottaa. Tänään on ollut kamalan väsyttävä päivä ja töistä tullessa nukuin ruhtinaalliset kolmen tunnin päikkärit.

Tämän päivän hesarissa oli kiva juttu harmauden selätyksestä. Tammikuusta tulee mieleen harmaus. Tiedättekö, sellainen läpitunkematon harmaus joka ei tunnu loppuvan ikinä. Alkutalven päivät ovat täynnä harmautta ja syvää vitutusta siitä että pimeys vie vähimmätkin energiat.Tänään ei ole harmaata, sillä aurinko paistaa. On valoa, aurinko. Miten iloiseksi sitä ihminen tulee kun näkee auringon pitkästä aikaa!

Usein haaveilen siitä, että voisimme miehen kanssa asua puolet vuodesta miehen kotimaassa, Albaniassa. Se on hurjan kaunis maa, pieni pläntti kartalla ja maa, josta useimmat eivät tiedä juurikaan mitään. Mies ei ole käynyt siellä sen jälkeen kun on tullut Suomeen, joten sinne pitäisi mennä ja pian! Albania on ollut pitkään suljettu valtio, jota kommunistit ovat hallinneet. Mies on sanonut, että kommunsmin aikaan ihmisillä sentään oli töitä ja rahaa ruokaan, nyt ihmisillä ei ole enää mitään muuta kuin toive siitä, että perheestä joku pääsee Eurooppaan ja pystyisi lähettämään hiukan rahaa. Hurjan kauniit maisemat, korkeat vuoret, vuorien rinteillä kiemurtelevat tiet, linnoitukset ja turkoosi meri eivät paljon lohduta silloin, kun ei tiedä, saako huomenna mitään syötävää.

Usein Suomessa ihmiset valittavat säästä ja kylmyydestä. Että meillä on niin harmaata ja kylmää ja olisi kivaa muuttaa ulkomaille että näkisi edes joskus auringon. Ehkä niissä maanantaiaamujen harmaudessa ei muisteta sitä, miten onnellisessa asemassa olemme paskasta säästä huolimatta. Vaikka on harmaata, on kuitenkin ruokaa pöydässä ja mahdollisuus mennä lääkäriin, kun flunssa on pitkittynyt moniksi viikoiksi.

Reseptini harmauden selättämiseen ovat seuraavat: mene tanssitunnille, sheikkaa takapuoltasi ja osta kotiin värikkäitä kukkia. Laita Spotifysta soimaan soittolista, jossa on hyvä suhde latinalaista tanssimusaa ja suomalaista räppiä. Kuuntele musiikkia, joka saa keinumaan ja jalan vipattamaan. Lainaa kirjastosta pino kirjoja, pukeudu punaiseen ja keltaiseen. Osta monta kiloa appelsiineja.

Kevät on ihan kohta täällä....

Kommentoi