kivoja juttuja tällä viikolla

Hymyillen.

1. HARKKA

Teen osa-aikaisesti harjoittelua täällä kotouttamishankkeessa. Vitsit siitä tulee hyvälle tuulelle! Oon tavannut aivan ihania, motivoituneita, iloisia, nauravia ja huumorintajuisia ihmisiä, jotka tosissaan haluavat oppia elämään täällä. Oon yrittänyt selittää, miksi suomen kielen sanat taipuvat ilman logiikkaa ja huomannut, että jopa itselle suomen kielioppi on haastava. Olen ollut hämmentynyt siitä innosta, jolla suomen sanoja taivutuksineen päntätään ja miten hauskaa suomen kielen opiskelu voi olla. 

Kun puoliso on integroitunut Suomeen todella hyvin ja löytänyt töitä ja puhuu sujuvaa suomea, sitä ei aina muista, että kaikkien kohdalla prosessi ei ole niin helppo. Jotkut ovat vuosikausia yhteiskunnan ulkopuolella ja sellainen pitäisi pysäyttää. 

 

2. AAMUKAHVI

Aamurutiini, josta en luovu ikinä. Maailman paras juttu aamulla kun herääminen on joka kerta vaikeaa ja lämmin sänky paljon kutsuvampi paikka kuin kavala ulkomaailma. ;) 

 

3. ALBANIALAINEN MUSIIKKI

Telkkarista pyörii meillä usein albanialaisia musiikkivideoita. Mä tykkään siitä musiikista! Erilaista kuin Suomessa, mutta jotenkin energistä ja piristävää.

Monikulttuurisessa parisuhteessa parasta on just se, että musiikkimaku, ruokakulttuuri, ajatukset ja tavat laajenee. Elämään tulee tavallaan kaksi tapaa nähdä maailma, jotka usein asettuvat sopivasti limittäin, mutta toisinaan hiertävät. Meidän kohdalla ei ole mitään isoja kulttuurieroja, vaan ollaan asioista suurinpiirtein samaa mieltä. Mulle olis henkilökohtaisesti vaikeaa, jos toisella olisi vaikka todella erilainen uskonto tai käsitys tasa-arvosta. Näin ei meillä kuitenkaan ole, vaan niitä pieniä nahisteluja aiheuttaa kaksi erilaista luonnetta, eikä kulttuurierot. 

 

4. INSPIRAATIO

Minussa asuu haaveilijasielu, joka kylläkin on välillä liian pessimisti. Nyt inspiroi sisustus. Haluaisin meille hirveästi huonekasveja, viidakon siis. Haaveilen myös tunnelmavalaistuksesta, sängylle ripotellusta tyynymerestä ja etniskuosisesta seinävaatteesta. 

 

5. NUKKUMINEN

Olen saanut nukuttua hyvin! Kirjoitin jonkin aikaa sitten siitä, että nukkuminen on ollut vaikeaa. Onneksi se oli ohimenevä vaihe, sillä nyt nukun todella hyvin ja nukahdan nopeasti. Ei ole ikävä niitä sängyssä valveilla pyörittyjä tunteja. Nukkumisen arvon huomaa vasta sitten kun sen hetkeksi menettää. 

 

6. VAPAAEHTOISTYÖ

Eilen vietettiin erittäin kiinnostava koulutuspäivä, jonka aiheena oli seksuaalinen väkivalta. Hirveä ja raskas aihe, mutta todella mielenkiintoinen! Oon mukana Rikosuhripäivystyksessä vapaaehtoisena ja koulutusjakso on ollut ihan hurjan mielenkiintoinen. Mä oon porukan nuorin, mutta meillä on koossa niin kiva ja keskusteleva porukka, ettei haittaa vaikka muut on melkein kaksi kertaa mua vanhempia. 

Kommentoi