Unelmahommissa

Moikka! 

coffee-2564947_1280.jpg

Äänikirjat on kyllä pelastanut mun päivät! On ihanaa kuunnella äänikirjoja samalla kun touhuaa vauvan kanssa. Nyt kuuntelulistalla on Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa. Ihanan inspiroiva kirja! 

Unelmahommissa on ihana kirja. Se inspiroi tavoittelemaan työtä, joka ei tunnu työltä. On inspiroivaa kuunnella ja lukea muiden uratarinoita. On kiinnostavaa, millaisia erilaisia polkuja tapaamalla voi päätyä tiettyihin hommiin. Koskaan ne polut eivät taida olla suoria. Se olisi näin valmistumiseen kynnyksellä seisovana hyvä muistaa. 

Menestyä ei voi yksin. Vaikka menestys tulee usein kovan työn tuloksena kunhan jaksaa yrittää sinnikkäästi, ei kukaan voi menestyä yksin. Siihen tarvitaan muita ihmisiä, ennen kaikkea niitä joilta voi oppia. Menestykseen tarvitaan sitä, että voi jakaa ajatuksiaan toisten kanssa ja saada näin uusia näkökulmia. Mulle yks tärkeimmistä kokemuksista on ollut Keskustan Vaikuttajakiihdyttämö, jonka kautta sain mentorin. Tästä kokemuksesta pitäisi kirjoittaa erillinen postaus! 

Millainen olisi sitten mun unelmaduuni? Sellainen työ, jonne olisi kivaa mennä joka ikinen päivä eikä maanantai tuntuisi maanantailta? 

Mä haluan työn, joka haastaa ihan joka päivä ja joka kasvattaa jatkuvasti. Haluan työssäni oppia joka päivä jotain uutta, siispä asiantuntijatyö on minua varten. Opiskelen valtio-oppia ja suuri unelma on joskus työskennellä haastavien asiantuntijatehtävien parissa valtion virkamiehenä. Maahanmuutto, muuttoliike, siirtolaisuus, ihmisoikeuskysymykset, poliittiset ideologiat ja uskonnot, terrorismi, markkinatalous ja positiivinen psykologia kiinnostaa. Haluan työn jossa saan joka päivä etsiä lisää tietoa ja soveltaa sitä, kohdata mielenkiintoisia ihmisiä. 

Olin kesällä harjoittelussa Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikössä. Työ oli äärimmäisen mielenkiintoista ja haastavaa. Sain paneutua Somalian poliittiseen tilanteeseen. Etsin tietoa eri maista ja poliittisista järjestelmistä, joista en ennalta tiennyt mitään. Opin joka päivä hirveästi uutta. Työ oli niin kiinnostavaa! Sain tehdä töitä asioiden parissa, jotka kiinnostivat minua. 

Haluaisin myös kirjoittaa. Toimittajan työ on aina ollut salainen haaveeni, sillä rakastan kirjoittamista. Olisi ihanaa haastatella mielenkiintoisia ihmisiä, kirjoittaa erilaisia juttuja ja paneutua kiinnostaviin teemoihin. Haluaisin kirjoittaa syväluotaavia reportaaseja asioista, jotka koen tärkeiksi ja merkittäviksi. 

On ihanaa kun maailma on niin avoin. Mahdollisuuksia on vaikka mihin. Nyt mammalomalla kuuntelen mahdollisimman paljon äänikirjoja ja podcasteja, luen kirjoja ja teen sen gradun loppuun. Kaipaan älyllistä tekemistä ja itseni haastamista. Sitten olen valmis etsimään työn, josta tällä hetkellä haaveilen. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *