Mantelikarpalokeksit | Cantuccinit

mantelikeksit.jpg

mantelikeksit2.jpg

Mantelimaidon kuitu/sakka jäämistä voi valmistaa vaikka näitä herkkuja. 

Pohjana käytin cantuccini ohjetta.

PS: Itse en näitä syönyt, mutta lapsille upposi mainiosti:)

 

Mantelikorppuja

3 kananmunaa

300 g mantelijahoa/ mantelimaidon teosta jäänyttä mantelikuitua

100 g sulatettua voita

200 g riisijauhoja

200g kookosjauhoja

300 g  luomu intiaanisokeria/ruokosokeria

1 tl leivinjauhetta

2tl luomu vanilijasokeria

2tl kanelia

1tl kardemummaa

ripaus  hienonnettua maldonsuolaa

Päälle kuivattuja karpaloita ja raakakaakaonibsejä

 

Sekoita aineet taikinaksi.

Leivo leivinpaperille taikinasta tankoja ja painele ne littanoiksi n. 0,5cm paksuisiksi. Jätä reilut välit. Minulla taikinasta tuli kolme tankoa.

ripottele päälle kaakaonibsit ja kuivatut karpalot

Paista 170C uunissa n. 25 min.

Ota pelti uunista ja leikkaa tangot 1,5 cm vinoviipaleiksi.

Käännä ja laita uuniin vielä Kuivumaan n.10-15 minuutiksi

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Vastuullisuus