Mantelimaito
Tänään keittiössä ei häärinyt mikään siistein kokki, vaikka olikin ihan siistiä kokeilla ensimmäistä kertaa mantelimaidon valmistusta. Ohjetta pukkaa…
Mantelimaito
4 dl kokonaisia manteleita
vettä manteleiden liottamiseen
1 l vettä
Liota manteleita yön yli. Seuraavana päivänä huuhtele mantelit ja laita ne blenderiin. Kaada n. 4 dl vettä sekaan ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää loput vedestä ja blendaa vielä hetki, kunnes seos on aivan tasaista eikä siinä ole sattumia.
Kaada mantelimaito hienojakoisen sihvilän tai ohuen harson läpi.
Säilytä maitoa jääkaapissa. Valmis maito säilyy vain pari päivää. Siivilään jäänyt sakka kannattaa hyödyntää myös esim smoothien seassa tai leivonnaisissa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.