Terveelliset mustikkamuffinit (sokeriton, maidoton, gluteiiniton)

2016-09-22 05.37.56 1.jpg

 

Täytyy sanoa, että nämä ovat parhaimmat terveelliset muffinit, joita olen koskaan syönyt! Reseptiä voi soveltaa itselleen mieleiseksi. Voit korvata mustikat puolukoilla, tai laittaa molempia taikinaan. Jos tavoitteena on tehdä vain vähän tavallista terveellisempiä muffineja, hunajan tilalla voi käyttää normaalia valkoista sokeria. Silloin ohje muuttuu tietenkin sokeria sisältäväksi. Myös öljyn voi vaihtaa esim. margariiniin. Tässä tapauksessa ohjeesta tulee maitoa sisältävä. Gluteiinittomat jauhot voi korvata vehnäjauhoilla, jos gluteiinittomuuteen ei ole tarvetta.

Suosittelen kuitenkin tekemään muffinit alla olevan ohjeen mukaan, terveellisesti :). Myös terveellinen voi olla hyvää!

 

Terveelliset mustikkamuffinit (sokeriton, maidoton, gluteiiniton) n. 6 kpl

– 1 kananmuna

– 0.25-0.5 dl hunajaa

– 0.25-0.5 dl öljyä

– 0.5 dl kauraleseitä

– 0.5 dl kaurajauhoja

– 0.5 dl gluteiinitonta jauhoseosta (/vehnäjauhoja)

– 1 tl leivinjauhetta

– oman maun mukaan sitruunaa (valmiina olevaa tiivistettä/itse puristettua sitruunan mehua), itse laitoin n. 2 rkl

– 1.5 dl mustikoita

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Lisää hunaja ja öljy.

3. Sekoita kuivat ainekset keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne kananmunaseoksen joukkoon.

4.  Lisää mustikat taikinaan.

5. Kaada taikina muffinipellin syvennyksiin, aavistuksen alle puoleen väliin (tai paperisiin muffinivuokiin).

6. Paista muffineita 17-20 min.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.