Gluteiinittomat, maidottomat & vegaaniset PORKKANASÄMPYLÄT

Heti alkuun pahoittelen, etten muistanut ottaa sämpylöistä kuvaa. Ehkä söin ne liian innokkaana muistamatta kuvan ottoa? Joka tapauksessa sämpylöistä tuli koostumukseltaan melko tuhteja. Suosittelen reseptiä kaikille! Helppoa ja nopeaa. Sämpylät voi leipoa myös vehnäjauhoon/vehnäjauhon ja kauraleseiden sekoitukseen ohjeen muuttuessa silloin gluteiinia sisältäväksi.

 

Porkkanasämpylät (gluteiiniton, maidoton, vegaaninen) n. 10 kpl

– 1 iso porkkana

– 1 ps (11g) kuivahiivaa

– 2,5 dl vettä

– 5,5 dl gluteiinitonta jauhoseosta (/vehnäjauhoja/vehnäjauhoja ja kauraleseitä)

– 0,5 tl suolaa

– 1/4 dl öljyä

-(unikonsiemeniä/auringonkukan siemeniä tms. sämpylöitten päälle)

 

1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Tämän jälkeen lisää seokseen kädenlämpöinen vesi.

2. Lisää muut ainekset, öljy viimeisenä. Vaivaa taikinasta tasainen.

3. Ota taikinasta ruokalusikalla reiluja nokareita, ja pyörittele niistä sämpylöitä.

4. Laita sämpylät pellille liinan alle kohoamaan n. 30-40 min.

5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

6. Sämpylöiden kohottua ripottele niiden päälle halutessasi siemeniä tms.

7. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min.

 

Hyvää viikonalkua! <3

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys