Ensimmäinen koulupäivä…

…jos orientaatiopäivää ei lasketa.

Opinnot alkavat aivan alusta, mikä olikin edellytyksenä, sillä minulla ei ole kokemusta it-alalta kuin loppukäyttäjän ominaisuudessa.

Aloitimme opinnot tutustumalla Google Workspaceen. Olen aiemmin käyttänyt Googlen palveluista vain pilvisijaintia kuville, Mapsia, jonkin verran Gmailia ja tietysti hakutoimintoa ja Youtubea. En itseasiassa tullut ajatelleeksi, että Googlella on omat versionsa Excelille, Wordille ja PowerPointille (Sheets, Docs, Slides), ja paljon muuta. Voisin kuvitella, että Googlen Workspace miellyttää mobiilisovelluksia käyttämään tottuneita. Valikko on hyvin helppokäyttöinen ja selkeä. Käytettävyys on korkealla tasolla, ja ohjaa käyttäjää tarvittaessa. Tiedostot tallentuvat jatkuvasti. Jakaminen on helppoa.

Olen viimeksi opiskellut YAMKissa, joten ensi ajatus on, että onpa ihanaa saada vihdoin konkreettista ja käytännönläheistä opetusta! Jätin YAMK -opinnot hyvin pian kesken, kun ymmärsin, etten halua työskennellä sote-alalla muuten kuin kliinisessä hoitotyössä. YAMKin opetusmenetelmät itsessään olivat puuduttavan tuttuja AMK-ajoilta: opettaja alustaa aiheen ja antaa ison kasan lähdeaineistoa, jonka jälkeen paneudutaan aiheeseen itsenäisesti tai ryhmissä, laaditaan siitä essee ja PowerPoint, ja esitetään se muulle ryhmälle.

Korkeakouluopintojen ideana on varmasti juuri tämä itsenäinen tiedonhankinta ja sen soveltaminen eri tehtäviin (tai sitten ammattikorkeakoulut kärsivät resurssipulasta). Joka tapauksessa, olen janonnut jo vuosia, sitten lukion päättymisen, että saisin kuunnella, kun opettaja opettaa ja tehdä muistiinpanoja hänen opettamastaan aiheesta.

Ehkä ammattikoulu onkin oikea paikka minulle, ja olo on tyytyväinen näin ensimmäisen päivän jälkeen.

tyo-ja-raha opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *