Kesäinen mansikka lettukakku

Itse en ole suuri kakkujen ystävä, siksi tämä oli sopiva vaihtoehto meille. Lätyt meillä menee aina kaupaksi, oli mitkä täytteet hyvänsä tai ei täytteitä ollenkaan.

Leipominen on meillä suuressa suosiossa ja se on usein meillä yhdessä tekemistä, mutta tällä kertaa sain kerrankin leipoa yksin. Se oli minun oma pieni hetkeni, kun televisiosta tuli samaan aikaan Pikku Kakkonen, tuo arjen pienten hetkien pelastaja.

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö. Resepti on alunperin Valion ohje ja linkki alkuperäiseen ohjeeseen löytyy alhaalta.

Ainekset

Kauraletut:

3dl Kautahiutaleita
1dl Vehnäjauhoja
6dl Maitoa
3 Kananmunaa
25g Voi sulaa
1rkl Sokeria
1/2tl Suolaa

Täytteet ja koristelu: 

500g/1l Mansikoita
4dl Vispikermaa
1rkl Sokeria
3prk Maustettua rahkaa (Mansikka)
1dl Mansikkahilloa

Kauraletut:

Laita 3dl Kaurahiutaleita blenderiin. Sekoita niin kauan kuin hiutaleet muuttuvat jauhomaisiksi.

Laita kaikki ainekset sekaisin kulhoon (tai blenderiin, jos mahtuu) ja sekoita tasaiseksi.

Anna sen jälkeen vetäytyä n. 10min. Sekoita taikina hetken aikaa ennen paistamista.

Paista n. 20cm levyisellä paistin pannulla, käyttäen voita. Lättyjä tarvitaan kakkuun 6-8.

Täytteet ja koristelu:

Perkkaa ja pilko mansikat. Voit jättää muutaman mansikan kokonaiseksi koristelua varten.


Vaahdota kerma ja sokeri.

Laita letuille mansikka rahkaa, pilkottuja mansikoita sekä kermavaahtoa. Muutamaan väliin voi laittaa mansikkahilloa ja koko sitten kakuksi.

Koristele päällimmäinen lettu haluamallasi tavalla kermavaahdolla, rahkalla ja mansikoilla.

Veitsellä on helppo leikata sopivia palasia. Tämä kakku on riittoisa, vaikkei säilynyt meillä kauaa. Ja oli kaikkien mieleen.

https://www.valio.fi/reseptit/mansikkainen-lettukakku

koti ruoka-ja-juoma hyva-olo