Jälkihoitoa
Se siitä Vegasin matkasta. Paluu lento oli vaivaset kuusi tuntia myöhässä…onneksi (?) osattiin varautua tähän ja viettettiin sekin aika kasinolla eikä kentällä istuen.
Mies valitteli jo sunnuntaina kurkkukipua ja muuta huonoa oloa, itse sitten kotona nukutun yön jälkeen heräsin nokka tuhisten ja paikat tukossa…ihanaa.
Onneksi oli vapaata, nukuin koko päivän. Sen verran kävin hereillä että kipaisin kaupassa ja keitin tämän sopan, kotitekoista kanakeittoa.
Niin helppoa ja terveellistä, halpaakin jos alkaa ajttelemaan. Kaikki ainekset tais olla jo valmiiksi kaapissa paitsi se kana.
Resepti menis näin..
Sen verran sipulia, valkosipulia ja porkkanaa mitä kaapista löytyy (oisin lisännyt myös selleriä mut ei ollut yhtään..)
Kuullota kunnes tuoksuu hyvälle, noin 5-10 minuuttia
Lisää kasvi/kanaliemi kuutio ja vettä niin paljon kuin ajattelit keittoa keittää
Pari laakerin lehteä ja pieni kourallinen mustia pippureita
Yksi (isohko) kananrinta, paistoin uunissa kypsäksi vähän aikasemmin
”Revin” kanan lihan suikaleiksi ja lisäsin pataan
Kourallinen tummaa riisiä, vois käyttää jotain pastaakin jos ei riisiä löydy
Ja näin. Sitten voitkin unohtaa niin kauan kunnes riisi on kypsää,tai pitemmäksikin aikaa jos miedolla lämmöllä pitää.
Omasta mielestä keitto paranee mitä pidempään sitä hauduttaa.
Siihen vaan pari leivän kannikkaa dippailtavaksi ja avot!
PS. Omaan annokseen lisäsin vielä jalapenoa, aukes kaikki röörit!