Kesä on lyhyt, rikas ja onnellinen

”Elämä on kuin unta, kukkii koko luomakunta”
Mamba-Vielä on kesää jäljellä

Kesä on lyhyt. Kaikki mitä ei ole rajattomasti on arvokasta. Aika, raha ja kesä.
Aurinkoiset ja lämpimät ilmat tuntuvat lähes yliluonnollisilta maassa, jossa aurinkoisia päiviä on tutkitusti alle sata vuoden aikana. Vihreä ja vehreä luonto ovat poikkeuksellista eveyspiirillä, jossa kolme ja puoli vuodenaikaa vietetään unessa, märässä ja harmaassa. Vaikka ihminen ei enää elä luonnossa luonnon armoilla, niin silti muutaman kuukauden kukinto ja lämpö saa kaupunki-ihmisetkin luontointoilijoiksi. Pilvettömänä lämpimänä kesäpäivänä sosiaalinen media tulvii aurinko paistaa! -päivityksiä, terassit täyttyvät ja puistot peittyvät piknik-viltteihin. Pukeudutaan väreihin. Musta ja harmaa jää odottamaan synkempiä säitä.

”Hietaniemen rantaan, hiekka kohtaa varpaat
Lokkikin nauraa, nyt on huvi halpaa”
Valvomo- Mikä kesä

Kesällä onni on helpommin saavutettavissa. Onni on edullista, eikä vaadi paljon. Grilli, makkara ja uimaranta. Mökki, laituri ja sauna. Jäätelö, mansikka ja puiston penkki. Tyynenä kesänä iltana hetki tuntuu ikuiselta ja onni konkreettiselta. Toivoo, että jos joskus ajan voisi pysäyttää, niin kesäillan vangiksi jäisi mielellään.

”Kesä sulle paljon antaa, lämpö sylissään kun kantaa, sen hetken toivot ikuisesti kestävän”
Mamba- Vielä on kesää jäljellä

Kesäkuukausina järjestetään loputtomasti erilaisia tapahtumia. On festareita, urheilukilpailuja ja karnevaaleja. Järjestetään kummallisia ja järjettömiä kisailuja. Eukonkanto, suopallo ja saappaanheitto. Ihmiset ovat aktiivisia ja talven passiivisuus tuntuu kaukaiselta. Kukapa ei kantaisi kilpaa eukkoa auringonlaskuun? Onhan kesä.

”Ja kaikki kreisibailaa, on aurinko ja botski, rannalla fiesta”
Stingy- Suomen kesä

Kesä on taukoa oikeasta elämästä. Koulut ovat kiinni, tehdään kesätöitä tai vain lomaillaan. Kesäarki on erilaista. Tunnelma on juhlittava maanantaisinkin. Todiste: kulje kesän maanantai-iltana kaupungilla. Terassit ovat täynnä iloisia ja rentoutuneita ihmisiä. Vastaavia maanantai-iltoja ei elokuun jälkeen ole ennen seuraavaa kesää. Ei välttämättä kovin montaa perjantaitakaan.

”Vain suvituulen, minä kutsun kuulen. Se ottaa mukaan mun uudelleen.”
Juha Vainio – Käyn ahon laitaa

Kesä katkaisee arjen ja toisaalta monet siirtyvät uusiin kuvioihin syksyyn siirryttäessä. Kesässä on rauhan lisäksi odottava tunnelma. Tulevat muutokset käyvät mielessä laiturin nokassa istuessakin. Syyskuuhun tultaessa on henkisesti asennoiduttu uuteen vaiheeseen. Parasta onkin jos kesäilmat jatkuvat vielä elo-syyskuun vaihteessa. Uusi vaihe elämässä on miellyttävää aloittaa kesäisen huolettomissa ilmoissa.

”Tule minun luokseni, lonksuta ikkunaan, tule tuulen henkenä. Tule kesäyö.”
J. Karjalainen – Tule kesäyö

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *