Pestopasta härkäpapusuikaleilla
Oikein ihanaa perjantaita jokaiselle sinne ruudun toiselle puolen! Tässä postauksessa ajattelin jakaa oikein maittavan ja helpon kasvispohjaisen pastareseptin, joka ainakin meidän perheessä maistuu kaikille, vannoutuneelle lihansyöjällekkin! Instagramin puolella olen puhunutkin vähän siitä, että minulla oli tammikuun ajan kasvisruokakokeilu, ja siitä inspiroituneena olen halunnut ottaa myös näin myöhemmin lisää kasviruokia arkiruokien joukkoon. Olen aina ollut vähän huono noudattamaan minkäänlaisia reseptejä suoraan ja tämäkin resepti syntyi oikeastaan vain ”Mitäs kaapeista löytyykään”-ajattelun tuloksena!
Pestopasta härkäpapusuikaleilla
Ainekset: (n.4 annosta)
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
n. 200g parsakaalia
200g pastaa
1pkt Beanit- härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit)
1prk punaista pestoa
mausteita ( laitoin paprikamaustetta, Cyenne-pippuria)
öljyä paistamiseen
Tee näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Pilko/revi myös parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Keitä sopiva määrä vettä ja kaada kuuma vesi parsakaalien päälle. Anna olla n.5min.
- Kuullota öljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää hetken päästä härkäpapusuikaleet ja paista niitä muutama minuutti, jotta pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Lopuksi lisää vähän pehmenneet parsakaalit.
- Pienennä levyn lämpötilaa, lisää mausteet, pastat ja pesto. Sekoita kunnolla, ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
- Nauti raikkaan salaatin kanssa.
Mukavaa viikonloppua jokaiselle!
Iida :)