Pestopasta härkäpapusuikaleilla

Oikein ihanaa perjantaita jokaiselle sinne ruudun toiselle puolen! Tässä postauksessa ajattelin jakaa oikein maittavan ja helpon kasvispohjaisen pastareseptin, joka ainakin meidän perheessä maistuu kaikille, vannoutuneelle lihansyöjällekkin! Instagramin puolella olen puhunutkin vähän siitä, että minulla oli tammikuun ajan kasvisruokakokeilu, ja siitä inspiroituneena olen halunnut ottaa myös näin myöhemmin lisää kasviruokia arkiruokien joukkoon. Olen aina ollut vähän huono noudattamaan minkäänlaisia reseptejä suoraan ja tämäkin resepti syntyi oikeastaan vain ”Mitäs kaapeista löytyykään”-ajattelun tuloksena!

Pestopasta härkäpapusuikaleilla

Ainekset: (n.4 annosta)

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

n. 200g parsakaalia

200g pastaa

1pkt Beanit- härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit)

1prk punaista pestoa

mausteita ( laitoin paprikamaustetta, Cyenne-pippuria)

öljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Pilko/revi myös parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Keitä sopiva määrä vettä ja kaada kuuma vesi parsakaalien päälle. Anna olla n.5min.
  3. Kuullota öljyssä sipuli ja valkosipuli, lisää hetken päästä härkäpapusuikaleet ja paista niitä muutama minuutti, jotta pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Lopuksi lisää vähän pehmenneet parsakaalit.
  4. Pienennä levyn lämpötilaa, lisää mausteet, pastat ja pesto. Sekoita kunnolla, ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
  5. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Mukavaa viikonloppua jokaiselle!

Iida :)

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen