Helpot halloumi pitaleivät ja tzatziki-kastike
Fafa’s-ketju on yksi lempi pikaruokapaikoistani ja otan siellä aina Falafel-ja halloumipitaleivän (joskus törsätessä myös bataattiranuja.. NAM!) Fafa’sin innoittamana tehtiin näistä pitaleivistä kotiversio, joka ei kyllä muistuta Fafa’sin versiota muuten kuin että se on pitaleipä, jonka täytteenä on halloumia… Tämäkin versio on kuitenkin oikein herkullinen, uskokaa pois!
Näitä tarvitset:
(4 pitaa)
Kaupan valmiita pitaleipiä
1 tomaatti
Salaattia
1pkt Halloumia
Maailman paras tzatziki:
½ kurkku
Oliiviöljyä
Puolikkaan sitruunan mehu
1-2 valkosipulin kynttä
1 prk/ 300 g Turkkilaista jogurttia
0,5-1 tl suolaa
Pippuria myllystä
Valmista ensin tzatziki. Raasta kurkku mahdollisimman pieneksi ja kuivaa ylimääräinen neste esim. talouspaperilla. Lisää kulhoon raastettu kurkku, puolikkaan sitruunan mehu ja suola. Hienonna valkosipuli niin pieneksi kuin saat. Lisää kulhoon valkosipuli ja jogurtti. Sekoita ja lisää loraus oliiviöljyä joukkoon. Mausta pippurilla ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti ennen tarjoilua.
Vinkki! Mielestäni tzatziki on herkkua myös paahtoleivän päällä:)
Tzatzikin maustuessa jääkaapissa ehditään hyvin valmistella muut ainekset. Paahda pitaleivät uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi halloumi noin 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Me käytimme halloumin grillaamiseen voileipägrilliä, mutta halloumin voi yhtä hyvin kypsentää esimerkiksi uunin grillivastuksella, parilalla tai paistinpannulla. Muista lisätä hieman oliiviöljyä ennen paistamista, halloumi tarttuu helposti kiinni. Pilko lopuksi tomaatit ja pese salaatti. Leikkaa pitaleivät taskuiksi. Voit antaa jokaisen ruokailijan koota oman pitaleipänsä tai koota ne kaikille valmiiksi.
Vinkki! Pitaleivästä saa ruokaisamman lisäämällä täytteeksi esimerkiksi falafelia tai paistettua quornia. Näin pitaleipä toimii myös helppona lounaana.
Ihania herkkuhetkiä!
-Iiris
PS: Jos resepti pääsee testiin niin voit lähettää arviosi ja vaikka kuvan lopputuloksesta minulle instassa:@iiruliinu