#lähiretkellä : Vaarniemen upeat kalliot ja näkötorni

Päätin aloittaa #lähiretkellä juttusarjan tänne blogiin esitellen pääasiassa päiväretkikohteita Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Ideana on esitellä upeita retkikohteita ja kannustaa ihmisiä tutustumaan lähellä oleviin luontokohteisiin. Aina ei tarvitse lähteä kansallispuistoon tai Lappiin nähdäkseen jotain kaunista! Lähiretkeily sopii loistavasti meille opiskelijoille, koska moniin paikkoihin pääsee julkisella liikenteellä tai pyörällä, jolloin maksettavaksi jää parhaimmillaan vain omat eväät. Nyt kuitenkin ensimmäisen kohteen eli Vaarniemen pariin!

Vaarniemen retkeilyalue: 

Missä: Kaarinassa

Mitä: laavu, tulentekopaikka, näkötorni, luontopolku

Kenelle: lapsiperheille ja päiväretkeilijöille

Vaarniemen retkeilyalue sijaitsee Kaarinassa Varsinais-Suomessa. Paikalle pääsee helposti autolla jättämällä auton Rauvolantien parkkipaikalle. Parkkipaikka tulee vastaan Rauvolantien loppupäässä. Etenkin viikonloppuisin paikalla kannattaa olla ajoissa, koska pieni parkkipaikka täyttyy nopeasti innokkaista retkeilijöistä.

Portaille kuljetaan hiekkatietä peltojen välistä

 

Vaarniemen näkötornille pääsee kävelemällä tietä eteenpäin merta kohti. Jatka tietä keltaisen maatalon ohi vasemmalle, kunnes saavut metsänreunaan. Tästä kohtaa voit jo huomata korkeat portaat, jotka vievät näkötornille ja laavulle. Laavulla on tulentekomahdollisuus ja paikalla on myös useampia pöytiä eväiden nauttimiseen. Polttopuita oli saatavilla kallion juurella, ennen portaita. Kostealla ilmalla kannattaa kuitenkin varautua siihen, että puut voivat olla märkiä. Paikka olikin näin viikonloppuna käydessä melko täynnä lapsiperheitä syömässä eväitä ja paistamassa makkaraa. Ensi kerralla muistan mennä paikalle arkipäivänä. 

Kallion laelle johtavat portaat

 

Näkötorni on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Korkeuksista pääsee ihastelemaan mäntyjen latvustoja ja kauniita näkymiä Pitkäsalmelle ja Rauvolanlahdelle. Retkeilyalueella on lisäksi ainakin yksi sinisellä merkitty luontopolku, mutta en tällä kertaa seurannut sitä kuin vähän matkaa. Eväistä oli mukava nauttia syrjäisellä kalliolla merimaisemaa ihastellen. 

Näkymä kallioilta

 

Näkymä näkötornista

 

Retkeilyn täyteistä kevättä! Lisää retkitunnelmia ja kuvia löydät instagramista: @iiruliinu

-Iiris

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *