Take awayssa kannattaa suosia aasialaista

Opiskelijalle ravintoloissa käyminen on toki kallista, mutta ei mahdotonta. Itse take awayta tulee tilattua kiireisinä päivinä, kun ruuanlaitolle jäisi kohtuuttoman vähän aikaa. Varsinkin kaupungin keskustassa asuvalle noutoruoka on kelpo vaihtoehto; ruuan voi joko tilata suoraan omalle kotiovelle tai hakea lähiravintolasta. Myös vaihtoehtoja riittää jokaiseen makuun.

Tilatessa noutoruokaa mietin aika paljon annoksen hintaa. Voin maksaa ravintolassa kalliimmasta ruoasta, koska silloin ruokailuun sisältyy myös ravintolakokemus, joista pidän tosi paljon. Noutoruuassa taas ratkaisee hinta ja valmistusnopeus.

Golden Dragon Turku

Mielestäni opiskelijaystävällisin vaihtoehto noutoruoalle on aasialainen ja erityisesti kiinalainen ruoka. Aasialaisia ravintoloita on paljon ja monet niistä ovat suhteellisen edullisia. Annoskoot ovat usein myös suuria, jolloin samasta annoksesta voi syödä useamman kerran. Varsinkin riisiannokset maistuvat hyvältä vielä seuraavanakin päivänä ja niitä voi lämmittää uudelleen mikrossa.

Ehdottomasti lempi kiinalaisravintolani Turussa on ravintola Golden Dragon Humalistonkadulla. Tilaan lähes aina kuvan “paistettua riisiä, vihanneksia ja kananmunaa” annoksen. Ruoka on ollut aina tuoretta ja hyvänmakuista. Annoskoot ovat myös runsaita; kuvan annoksesta syön keskimäärin kolme ateriaa.
Eli jos opiskelijana haluaa miettiä noutoruuan taloudellista puolta, maksaa tämä annos 8,90€ jos sen käy itse hakemassa ravintolasta. Jos yhdestä annoksesta syö noin kolme kertaa, tulee yhden annoksen hinnaksi vain 2,96€. Tämä hinta pyörii jo samoissa opiskelijalounaan (2,70€) ja itse valmistetun ruuan kanssa (itsellä keskimäärin 1,5-3,5€/annos). Toki riippuu hyvin paljon ravintolan annoskoosta ja syöjästä, että riittääkö ruokaa useammalle aterialle.
En myöskään liputa pelkän ravintolaruoan syömisen puolesta, koska kotona valmistettu ruoka on lähes aina terveellisin ja edullisin vaihtoehto syödä.

Tilaatko koskaan noutoruokaa? Mikä on suosikkiasi?

Kommentoi alle tai lähetä viestiä instagramissa @iiruliinu <3

-Iiris

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *