jäin pohtimaan naistenpäivän ajatuksia

iivents

Sophia Loren täyttää 80v tänä vuonna. Sophiaa rakastaa koko maailma. Hän syntyi Napolin seudulla Campli Flegrein alueella Pozzuolissa varsin vaatimattomissa oloissa. Mahtava esimerkki pärjäämisestä! Sophia tutustui tulevaan aviomieheensä Carlo Pontiin ollessaan 15v. Yhdessä aviomiehensä kanssa he tekivät suuren joukon elokuvia ja keräsivät mahtavan taidekokoelman Ponti-Loren jossa 150 teosta, joukossa Matisse, Cézanne, Picasso, Braque, Dalí, Canaletto, Renoir, De Chirico, Balla, Magritte, Kokoschka ja erinäisiä arkeologisia esineitä.

Näin kirjoittaa Italian Opas Facebook sivuillaan. Naisten arvostus on edelleen monissa maissa niin huonoilla kantimilla, että kansainvälisen naistenpäivän juhlimiseen mielestäni on todellakin vuosittain syytä. Kuinka upeita elämäkertoja löytyykään, kun kaivelee historiaa. Tästä innostuneena halusin jakaa mielenkiintoisen tarinan italofanina iiventsin ystäville Sophia Lorenista. Tuo Ponti-Loren teosten laajuus on huikea! Samaisen Italia Opas -sivuston kautta löysi myös linkin Italy Magazineen, jossa oli nostettu viisi vaikutusvaltaisinta italialaista naista esille naistenpäivän kunniaksi. Heidän joukossaan Sophia Loren, luonnollisesti. Italy Magazine Itse vietin naistenpäivää hyvän ystäväni perheen kanssa. Oma perheeni oli omissa askareissaan, mies siellä poika tuolla ja minä puolestani ystäväni kutsumana päivällisellä. Meillähän tuo keittiöremontti on edelleen päällä ja tästä syystä ystäväkallis pyysi meitä dinnerille kotiruoka-teemalla. Maukasta ruokaa ja vilkkaan kolmelapsisen perheen vilinää - siinä lauantainen agendani.  

Tästä ei suinkaan pitänyt kirjoittaa, vaan naistenpäivästä ylipäätään niitä mielessäni poukkoilevia ajatuksia. Minulla on ollut miesystäviä, jotka eivät naistenpäivää toivottele, koska ei ole miestenpäivääkään. Miksi siis juhlia naisia - on heidän kommenttinsa. Tämän rinnalla on minulla on ystävä (mies), joka muistaa vuodesta toiseen laittaa meille tutuille naisille naistenpäivätoivotukset. Mietimme ystäväni kanssa, että tänä vuonna ei olekaan häneltä tullut toivotuksia.. kunnes kummankin luuri kilahti ja naurahdimme, taisi tupsahtaa luuriin toivotukset! Oikeassa olimme. Hän muistaa joka vuosi!

Jos ei tullut juhlittua naistenpäivää, niin mielestäni sitä voi juhlistaa milloin vaan. Ruusuja kaikille naisille, arkeen ja juhlaan! Vaikka näin keittiöremontin keskeltä kuvattuna.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.