kahvintaikaa

iivents

Tsufé, kahvi, sumppi.. rakkaalla lapsella on monta nimeä. Suomalaiset ovat huikeita kahvinjuojia, muut maat jäävät auttamatta taakse vertailussa.

Pauligin barista-kurssilla aukesi silmät monelle asialle, kuten sille, että toiseksi suurin kahvintuottajamaa on Vietnam! Eipä tullut ensimmäisenä
mieleen. Tutustuimme kurssilla latte-art, sekä erikoiskahvien tekoon.

 

Raakapavun tuoksu ei ole mitenkään kahviin viittaava, pikemminkin maanläheinen. Vasta paahdon jälkeen kahvin ominaisuudet pääsevät esiin. Tehtaan paahtokoneessa pyörii 500kg /paahtokerta kahvia, huikeaa!

Aina puhutaan viininmaistajista, joten oli mielenkiintoista kuulla millainen on päämaistajan työ. Hyvin kurinalaista toimintaa, jotta makuaisti ei häiriinny muista mauista. Päämaistaja ei saa esimerkiksi syödä kalaa, voimakkaasti maustettua ruokaa, tiettyjä hedelmiä, purkkaa, karkkeja, tupakasta tai alkoholista puhumattakaan.

Oma tasting (Brazil/Columbia/Kenya) meni kyllä niin metsään, ettei ollut tosikaan- olisikohan salmiakkipastillilla ollut osuutta asiaan! :) Hellyyttävän pyöryläisiä nuo tasting-lusikat!

Kahvipläjäyksen päätteeksi saimme hienot uudet Pietari Postin suunnittelemat kahvinsäilytysrasiat (lähimpänä oleva).

I like it!

 

 

 

Kommentit

LinaS
iivents

Uusimmassa Sofi Oksasen kasvoilla varustetussa Imagessa muuten oli hauska kahvipurkki-mainosläpyskä mukana. Juurikin samaisella Postin suunnittelemalla kuviolla!

Luminosa

Ihanalta näyttää tuo kahvi. Mulle nyt ja heti. Nam. :)

LinaS
iivents

Ja sitä se oli- tumma suklaa suli suuhun kuuman espresson kaverina!! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.