kahvintaikaa

Tsufé, kahvi, sumppi.. rakkaalla lapsella on monta nimeä. Suomalaiset ovat huikeita kahvinjuojia, muut maat jäävät auttamatta taakse vertailussa.
kaffe8.jpg

Pauligin barista-kurssilla aukesi silmät monelle asialle, kuten sille, että toiseksi suurin kahvintuottajamaa on Vietnam! Eipä tullut ensimmäisenä
mieleen. Tutustuimme kurssilla latte-art, sekä erikoiskahvien tekoon.

kaffe6.jpg

kaffe7.jpg

 

Raakapavun tuoksu ei ole mitenkään kahviin viittaava, pikemminkin maanläheinen. Vasta paahdon jälkeen kahvin ominaisuudet pääsevät esiin. Tehtaan paahtokoneessa pyörii 500kg /paahtokerta kahvia, huikeaa!

kaffe3.jpg

Aina puhutaan viininmaistajista, joten oli mielenkiintoista kuulla millainen on päämaistajan työ. Hyvin kurinalaista toimintaa, jotta makuaisti ei häiriinny muista mauista. Päämaistaja ei saa esimerkiksi syödä kalaa, voimakkaasti maustettua ruokaa, tiettyjä hedelmiä, purkkaa, karkkeja, tupakasta tai alkoholista puhumattakaan.

kaffe2.jpg

Oma tasting (Brazil/Columbia/Kenya) meni kyllä niin metsään, ettei ollut tosikaan- olisikohan salmiakkipastillilla ollut osuutta asiaan! :) Hellyyttävän pyöryläisiä nuo tasting-lusikat!

kaffe1.jpg

Kahvipläjäyksen päätteeksi saimme hienot uudet Pietari Postin suunnittelemat kahvinsäilytysrasiat (lähimpänä oleva).

kaffe4.jpg

I like it!

kaffe5.jpg

 

 

 

suhteet oma-elama hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.