karppaajaa kuultava?
Tapahtumajärjestäjän näkökulmasta on jännä huomata trendit ja erilaisten ruokavaliohypetysten nousut ja laskut. Olen lähettänyt vuosien varrella useita kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin, on pieniä, suuria, ruokailua, pientä naposteltavaa tai cocktailpaloja. Kun on natusteltavaa tarjolla, niin on myös ruokavaliorajoitteiden ilmoittamiseen oma slotinsa.
Olen aikuisiällä allergisoitunut vakavasti mm. pähkinään ja manteliin, joten kuljetan aina mukana Epipen-kynää mahdollisen anafylaktisen shokin iskiessä. Ja tiedän, että allergioiden kanssa on välillä hankala surffata buffapöydässä ja varsinkaan jälkkärit tai kahvileivät eivät ole helppoja ”nakkeja”.
Musta kahvi onkin usein mun vaihtoehto nro uno!
Mutta mitäs mieltä olette uudesta nousevasta trendistä; moni ilmoittaa perinteisten kala, sitrushedelmät, pähkinäallergioiden sijaan karppaaja tai ei arominvahventeita. Onko karppaus rinnastettavissa ruoka-aineallergiaan? Vai onko se oma valinta ja järjestävän osapuolen ei tule miettiä osallistujan mieltymyksiä / valintoja, vaan aidosti allergisoivia ruoka-aineita ja niille korvaavia vaihtoehtoja?