Nosta vasen jalka ylös ja tanssi kuin Anthony Joseph

iivents

Let me introduce - Anthony Joseph!

Tässä mies, jota voi hyvällä omallatunnolla kutsua renessanssi-ihmiseksi. Trinidadissa syntynyt, Britanniassa asuva Anthony Joseph on paitsi muusikko myös runoilija, kirjailija, humanisti ja tuore tohtori. Tämä verbaalilahjakkuus pystyttää The Spasm Bandinsa kanssa Huvilan avajaisiltaan bileet, jotka saavat vaativammankin menokengän vipattamaan — ja joissa yhtyeen nokkamiehellä on painokasta sanottavaa.

Kokoonpanon musiikillisesta keitoksesta löytyy ainesosia niin afrobeatista ja funkista kuin calypsosta ja jazzistakin. Soundia on kutsuttu ”congo-punkiksi” tai ”voodoo-funkiksi”. Mistään väkinäisestä fuusiosta ei kuitenkaan ole kyse: hyväntuulinen, erittäin tanssittava groove pitää yleisön tiukasti otteessaan. Lainaus Juhlaviikkojen sivuilta >>, jossa lisää tapahtumainfoa.

Minulle uusi musiikkituttavuus, joka yllätti positiivisesti Huvila-teltan perjantaisessa Juhlaviikkojen avajaiskonsertissa. Mies tosiaan sai porukan tanssimaan - ne vaativimmatkin menokengät ja osalla kengät jopa lensivät nurkkaan, kun Anthony pisti yleisön tanssimaan Trinidadilaisia tansseja. Kankea suomalainen menojalka sai kyytiä, kun porukka koikkelehti yhdellä jalalla hyppien akselinsa ympäri. :D 

Huilu (oma soitin) on aina lähellä sydäntä, joten oli mukava kuulla fonistin soittavan parissa kappaleessa äänimaisemia huilullakin. 

Vauhdikkaassa menossa oli monella lattiatuntuma paljain varpain parempi kuin korkkareissa. 

Esityksen aikana yleisö sai hyvän loitsun päälleen, saas nähdä millaisia onnenhetkiä tuo Anthony Josephin "I'll put a spell on you" vielä näin loppukesästä tuokaan mukanaan. Minä pidin, hyväntuulinen muusikko taitavan soittajakokoonpanon kanssa. Energiaa löytyi ensi tahdeista lähtien, jopa niin paljon että basistille vaihdettiin kesken keikan vahvari, kun mokoma laite meni tilttiin! 

Kiitokset jaettiin sekä yhtyeelle, päätähdelle ja taustavoimille! Kyllä tällä oli hyvä aloittaa Helsingin Juhlaviikot, jotka kestävät aina 1.9. saakka.

Kommentoi