Suklaata ilman pähkinävaaraa

iivents

Tänä viikonloppuna Helsingin Wanhassa Satamassa mussutellaan makiaa! Suklaafestivaalit 2012 tarjoaa aimo kattauksen maistuvia suklaaunelmia kaikille makeannälkäisille.

Näin pähkinä- ja manteliallergisena suklaa ei ole numero uno namulistalla (saattaa sisältää..), MUTTA Kultasuklaan salmiakkisuklaata ei voi ohittaa! Pienet ihanat makeistuottajat pitävät huolen, ettei meikäläinen pääse erkaantumaan huumavasta suklaan mausta.

Toissa iltana pyysin herkkuja mieheltäni, kun hän käväisi työpäivän jälkeen Jumbon Stockalla.  Pullatiskin kundi oli vain suorilta tokaissut, että kaikessa on pähkinää. Katsomatta mitään katalogeja tms. reseptiikkaa. Joten tästä viisastuneena ukkokultani kipsutteli sukunaatihyllylle ja toi kauniin pahvisen lahjapussukan Dammenbergin tummaa suklaata. Nuo suklaanapit ovat soveliaita lähes kaikille, ei gluteiinia, maitoa, pähkinää.. mitähän vielä, taisipa siellä lukea että suklaa on myös Kosher-tuote! Pieniä tummanruskeita nappeja ei tarvitse montaa suklaanhimoon napata, kun jo verivirtaa ja makuhermot ovat muikeana.

Porvoolaisen Brunbergin tehtaan suklaat ovat myös hyviksi havaittu - makoisia, eivätkä sisällä allergisoivia ainesosia. Porvoon herkkujen hintakaan ei päätä huimaa, joten niitä tulee ostettua aina jos vain suklaahammasta kolottaa. Salmiakkia henkeen ja vereen hengittävänä sitä ei kovin usein tapahdu, mutta kun suklaanhimo iskee, niin sitten on sitä myös saatava.

Mikä onkaan lempparisuklaasi?

Kommentit

Marjut85 (Ei varmistettu)

Onko sulla paha allergia? Tohditko syödä saattaa sisältää pähkinää-tuotteita?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.