Taidetta vaanimassa I, Rafael Wardi

iivents

Mikähän siinä on, että minulle käy monesti niin, että aion mennä katsomaan näyttelyn, teatteriesityksen tai muun kulttuuri-ihanuuden ja lopulta aika käy vähiin. Näin kävi Wardin näyttelyn kanssa, kun huomasin että kas kas, sehän on pian ohi. Ehdin kuin ehdinkin Ateneumiin väriloistoa ihailemaan. 

Rafael Wardin työt olivat pitkän ja pimeänharmaan talven jälkeen sielulle sympatiaa, kun sai nauttia värien hehkusta ja runsaudesta. Eikä tuo keväinen sääkään ole muutamaa päivää lukuunottamatta tehnyt poikkeusta. Koska Ateniumissa ei voi kuvata töitä (vaikka ylimmän kuvan olen napsassut taitelijan väripaletista.. aijai!), en liitä teoksista kuvia. Sen verran sanon, että jos iiventsin kamuilla on mahdollisuutta tutustua taiteilijan tuotantoon, kannattaa tehdä se. Muun muassa Kallion kaupunginosa ja sen karuakin karummat kadut oli kuvattu värikylläisinä ja runsaina kuin lämpimien maiden torit ja kujat. Ehkä värien käyttö kieli värikkäästä kansasta, jota Kalliossa on ollut työväenasutuksen vuoksi iät ajat. 

Aivan liian harvoin tulee tormistuttua ja lähdettyä liikkeelle ajoissa. Tästä viisastuneena ja asiasta turhautuneena aionkin tehdä täyskäännöksen ja vierailla vuoden aikana mahdollisimman aikaisessa vaiheessa näyttelyissä, jotta en taatusti ole mattimyöhästen joukossa. Tämä oli Taidetta vaanimassa I, pian kerron toisesta näyttelystä, kenties kolmannestakin jossa vierailin aivan äskettäin. Ja eikö Atski ole upea rakennus?! Pelkästään tuo ympäristö aiheuttaa ihastusta ja hehkuu kulttuuria kävijöiden sisimpään. 

--

Sometimes I feel that I don't wake up well in time and I have to hurry to get a chance to see amazing art exhibitions or theatre plays. Why? Why can't I be on time? I decided that I'll pay more attention for this during the year 2014. I did make it to the Rafael Wardi exhibition at Ateneum Art Museum. It was terrific! So beautiful and full colours that I was amazed, even grey Kallio looked so stylish and lively. 

If you ever have a possibility see his art, don't hesitate - just go and see the master pieces he's painted. I fell in love with the art of Wardi. 

Ps. Don't the Ateneum Art Museum look like a nice place to visit? Even for that reason you should do so too! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.