Budapest

I am in love! Budapest veit sydämeni. Olet elämänmakuinen, monikerroksinen ja boheemi kaupunki.

Olen kulkenut pitkin Budapestin katuja kaksi päivää. Täällä voi aistia elämän koko kirjon. Olen nähnyt loistoa, kurjuutta, iloa ja surua. Elämän varjoja ja valoa. Kahdessa päivässä ei ehdi näkeä pintaa syvemmälle, mutta olen vaikuttunut kaupungin monipuolisuudesta. Täällä on jokaiselle jotakin. Oma mielipaikkani löytyi Tonavan ylittävältä ketjusillalta, jonne myös paikalliset kerääntyvät iltaisin viettämään aikaa.

Linnavuori on yksi Budapestin kuuluisimmista nähtävyyksistä ja sieltä on hyvät näkymät Pestin kaupunginosaan. Linnavuoren alue on kaunis, mutta kuhisee turisteja ainakin heinäkuussa.

Linnavuorelta siirryin kulttuurikeskuksen kautta Gellertin kukkulalle. Alueiden välissä kulkee puistopolkuja. Miten ihanan vehreää ja rauhallista.

Budapestistä löytyy useita kauniita kirkkoja, joista Pyhän Mikaelin kirkko on suosikkini. Siellä järjestetään iltaisin kirkkokonsertteja.

Kauppahallissa on tarjolla paikallista elämänmenoa ja kokemuksia kaikille aisteille. Unkarilaisia makuja, tuoksuja, värejä ja haitarimusiikkia.

Budapestin charmi puri minuun toisella yrittämällä. Ensimmäisen kerran täällä vieraillessani koin kaupungin jotenkin nuhjuisena. Nyt nimenomaan kaupungin kahdet kasvot, valo ja varjot, tekevät siitä minulle erityisen. Olen elämässäni oppinut sen, että kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa.

kulttuuri matkat oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *