Juoksun aloittaminen

Puoli vuotta sitten vedin lenkkitossut jalkaan ja lähdin testaamaan kuinka pitkälle jaksan juosta. Ensimmäisen kilsan jälkeen polveen sattui liikaa, keuhkoihin sattui ja kylkeen pisti. Olo oli kaikinpuolin hirveä. Tästä masentuneena kävelin kotiin, piilotin lenkkitossut perimmäiseen nurkkaan ja luovutin.

Kesällä pakkasin lenkkitossut varmuuden vuoksi mukaan maalle, että jos sitä kuitenkin taas yrittäisi juosta- polvikaan ei ollut oireillut moneen kuukauteen, vaikka harrastan lajia, missä polvet(kin) ovat kovilla. Lisäpotkua ajatukseen sain maratonmimmi kirjasta, jota voin kyllä suositella ihan kaikille.

Yksi aamu sitten vedin ne lenkkitossut jalkaan. Päätin juosta kilometrin. Ensimmäistä kertaa vuosiin (no oikeasti vuosikymmeniin) juokseminen tuntui ihan kivalta. Mihinkään ei pistänyt tai sattunut. Eihän kilometri matkana ole mitään, mutta minulle se oli ensimmäinen rasti seinään.

Tästä innostuneena latasin my asics juoksuohjelman. Alkutiedoissa kyseltiin tavoitetta, ikää, sukupuolta ja sitä kuinka kauan jaksaa juosta. Näiden tietojen perusteella ohjelma ennustaa ajan, jonka pystyy saavuttamaan maratonilla. Omani näiden tietojen perusteella tällä kunnolla on 5:11:01. Harjoitusohjelman kesto on 45 viikkoa, jonka aikana juostaan 175 lenkkiä/1368 km. Aikamoista! Kerron myöhemmin lisää juoksuohjelmasta.

Nyt nauttimaan viikonlopusta, vapispäivistä ja hyvistä lenkeistä 🙂

sam_6992.jpg

hyvinvointi terveys liikunta hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *