Vihaan kyllästynyt

Olen syntynyt 6. elokuuta. Isälläni oli tapana muistuttaa, että aina syntymäpäivänäni ympäri maailmaa lasketaan japanilaiseen tapaan veden varaan kynttilöitä muistuttamaan meitä Hiroshiman ja Nagasakin tapahtumista. Siitä, kuinka ihmiset menettivät tulevaisuutensa atomipommien alle.

Historiamme on täynnä esimerkkejä siitä, mihin viha johtaa. Vihalla ei ole milloinkaan rakennettu, ainoastaan hajoitettu.

Olin lähes koko peruskoulun ajan koulukiusattu. Vielä ala-asteella jaksoin puolustaa muita kiusattuja, mutta lopulta kasvoin lähes täyteen vihaa. Viha kulutti minut niin loppuun, että olin vähällä riistää tulevaisuuden itseltäni. Sittemmin olen päästänyt vihasta irti ja keskittynyt hyvään.

On häpeällistä, kuinka poliitikkomme vähättelevät Suomessa jatkuvasti suuremman jalasijan saavaa rasismia, natsismia sekä vihapuhetta. Jopa pääministerimme linkittää kirjoituksessaan toisiinsa väkivaltaisen ryöstön ja väkivaltaan sekä vihaan pohjautuvan poliittisen aatteen.

Viha on vahva tunne, joka on helppo valjastaa omien poliittisten tarkoitusperien keppihevoseksi. Meidän on kuultava niitä, jotka elävät epätoivossa. Ymmärrettävä, mistä viha kumpuaa ja tarjottava apua, jotta viha ei syö näiden ihmisten tulevaisuutta. Meidän ei kuitenkaan pidä antaa tilaa niiden äänelle, jotka valjastavat muiden epätoivon omaksi hyödykseen. Meidän ei pidä kuulla niitä, joille toisen elämä on toista arvokkaampi.

Suomessa toimii kansallissosialistinen järjestö, jota suojellaan Eduskunnasta käsin. Järjestön puolustajista kaikki eivät ymmärrä näiden ajavan Pohjoismaihin Pohjoista valtiota, jossa eletään natsismin aatteiden mukaisesti. 

Tästä syystä meillä ei ole varaa siihen, että yksikään rauhan puolustaja on hiljaa. Ei ole hiljaisia tolkun ihmisiä. On ihmisiä, jotka joko toimivat tai antavat hiljaisen hyväksyntänsä sille, mitä tapahtuu. Saksan Työväenpuolue perustettiin arjalaisten alkuperää tutkineen Thule-seuran opintopiirin pohjalta. Myöhemmin Saksan Työväenpuolueen pohjalta syntyi Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue, josta käytetään arkisemmin nimitystä natsipuolue. (Tietolähteenä Wikipedian artikkelit.)

Aatteet johtajineen eivät nouse valtaan yhdessä yössä. Niiden pohjaa rakennetaan kauan ja yleensä hiljaisuudessa. 

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta syvallista ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *